Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışması düzenlenecek

Erzurum'da 'Ufka yolculuk kültür yarışmaları' çerçevesinde Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışması düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışması düzenlenecek

Erzurum'da 'Ufka yolculuk kültür yarışmaları' çerçevesinde Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışması düzenlenecek.

Kur'an-ın Anlamıyla Buluşma Platformu, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Erzurum Kotku Gençlik ve İzcilik Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği yarışma Mart ayında gerçekleştirilecek. Kur'an-ı Kerim'in okunması, öğretilmesi ve gündeme alınmasını sağlamak amacıyla organize edilen yarışmada, dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Erzurum Sorumlusu İdris Altın Işık, Kur’an-ın Anlamıyla Buluşma Platformu, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Erzurum Kotku Gençlik ve İzcilik Kulübünün ortaklaşa düzenlediği 'Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 2' çerçevesinde Kur’an-ı Kerim meali bilgi yarışması düzenlediklerini söyledi.

Işık, “Ufka yolculuk kültür yarışmaları neticesinde her yıl belirlenen kitabın cazip katılım şartlarıyla organize edilen bilgi yarışmaları sayesinde Kur’an-ı Kerim'in okunması öğretilmesi ve gündemimize alınması sağlanması planlanmaktadır. Yarışmada sadece bir kişi değil herkes kazanacak. Hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerimi okuyup anlayabilmek, hayatımıza tatbik etmek için yarışmaya katılmalarını bekliyoruz. Biz bu yarışmayla aslında ‘en çok sevdiğimiz Yüce Allah’ın kutsal mektubu olan Kur'an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamak gerektiğini, ayrıca her yaştan insanın rahatlıkla okuyup anlayacağı ve mesajlarının gayet açık olduğunu’ göstermek istedik. Bu vesileyle gayemiz 7’den 70’e tüm halkımızı Kur’an’ın anlamıyla buluşturmak istiyoruz. Ortaokul, lise, üniversite öğrencileri, yetişkinler ve din görevlileri olmak üzere herkesi Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’na katılmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar