Kur'an bülbülleri gönüllerin pasını sildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık, Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye finalinde Kur'an bülbülleri adeta gönüllerin pasını sildi....

Google Haberlere Abone ol
Kur'an bülbülleri gönüllerin pasını sildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık, Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye finalinde Kur'an bülbülleri adeta gönüllerin pasını sildi. Yarışmada dereceye girenlere altın ve umre hediye edildi. Yarışmada ter döken tüm öğrencilere ise sponsorlar vasıtasıyla çeşitli ödüller verildi.

Merinos Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmada, Türkiye genelinde İmam Hatip Liseleri (İHL) arasında yapılan yarışmalarda bölge finallerinde başarılı olan 10 öğrenci en güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında ter döktü. Vatandaşların adeta kulaklarının pası silindi. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri, dereceye giren öğrencileri belirlemekte zorlandı. Bazı Danıştay üyelerinin de takip ettiği yarışmada birinci olan Erzurum Anadolu İHL’den Cevat Karabıyık’a bir kese altın (15 adet çeyrek), tablet bilgisayar ve umre ziyareti hediye edildi. İkinci olan Ordu Anadolu İHL’den Ömer Faruk Akkaya’ya bir kese (10 çeyrek) altın ile çeşitli ödüller verilirken, üçüncü olan İzmit Anadolu İHL’den Adem Arslan ise bir kese (7 adet çeyrek) altın ile çeşitli hediyeler aldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere sponsor firmalar da çeşitli hediyeler takdim ederken, dereceye giremeyen 7 finaliste de ikişer adet çeyrek altın hediye edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Daire Başkanı Abdulhalık Baş, "İHL’ler arasında yapılan yarışmada öğrencilerimiz ülke genelindeki elemelerini geçerek finale gelmeye hak kazandı. İl finallerinden sonra bölge finallerine ve bugün de ülke finalinde 10 öğrencimiz yarışıyor. Çeşitli sponsorlarımız vasıtasıyla tüm öğrencilere hediye veriyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar