Kural tanımayan sürücüler mobese kameralarına yakalandı

Bursa'da, kural ihlali yaparak trafik kazasına sebep olan sürücüler, mobese kameralarından kaçamadı. Görüntüler, araç sürücülerinin özellikle kırmızı ışık ihlalleri ile sürücülerin sabırsızlıkla hareket etmelerinin kazalara davetiye...

Google Haberlere Abone ol
Kural tanımayan sürücüler mobese kameralarına yakalandı

Bursa'da, kural ihlali yaparak trafik kazasına sebep olan sürücüler, mobese kameralarından kaçamadı. Görüntüler, araç sürücülerinin özellikle kırmızı ışık ihlalleri ile sürücülerin sabırsızlıkla hareket etmelerinin kazalara davetiye çıkardığını gözler önüne serdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılının ilk altı aylık bölümünde şehirde olan trafik kazaları görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, yılın ilk 5 aylık bölümünde mobese kameralarına takılan kural ihlali görüntüleri sebebiyle 95 bin 137 sürücüye 14 milyon 947 bin 464 lira ceza yazıldığını açıkladı.

Mobese kameralarına yansıyan ilk kazada; Osmangazi ilçesinde İstanbul yolundan Bursa'ya geliş istikametine doğru hızını alamayıp kırmızı ışıkta geçen bir motosikletin yola çıkan bir otomobile çarpması mobese kameraları tarafından görüntülendi. Kazada, çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrulurken, otomobilde maddi hasar meydana geldi. Aynı bölgede meydana gelen başka bir kazada ise gece saatlerinde bir otomobille başka bir aracın çarpışması görülüyor. Yine İstanbul kara yolunda meydana gelen kazaya ise kırmızı ışık ihlalinin sebep olduğu gözler önüne serildi. Kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil sürücüsü önce motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle duramayan otomobil, motosikletin ardından da hafif ticari araca çarparak ancak durabildi. Osmangazi ilçesi Darmstad Caddesi'nde meydana gelen kazada da yolun karşısına geçmeye çalışan otomobil otobüsle çarpıştı. Merinos Stadyumu önündeki kazada da bir otomobille servis minibüsünün kafa kafaya çarpışması kameralara yansıdı.

KAZAYA KARIŞAN KAMYONETTEN 10 KİŞİ İNDİ

Mobesede kameralara yansıyan bir görüntü ise dikkat çekti. Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nin önünde meydana gelen kazada, karşı şeride geçen hafif ticari araç ile bir otomobilin çarpışması sonrası ticari araçtan 10 kişinin aşağıya inmesi dikkat çekiyor. Görüntülerde aynı bölgedeki üç kaza da mobese kameraları tarafından görüntülendi. Gürsu'daki kazada da kavşağa dikkatsiz şekilde gelen minibüsün başka bir minibüsle çarpışması kameralara yansıdı. Kazada minibüsün yan yatarak sürüklenmesi dikkat çekti. Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Tuna kavşağında meydana gelen kazada, bir otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yapması ve sonrasında iki aracın çarpışması görüntülere yansıdı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, paylaşılan görüntülerdeki sürücü hatalarına kamuoyunun dikkatini çekti. Yetkililer, yılın ilk 5 aylık bölümünde mobese kameralarına takılan kural ihlali görüntüleri sebebiyle 95 bin 137 sürücüye 14 milyon 947 bin 464 lira ceza yazıldığını açıkladı. Mobese kameralarına yansıyan kırmızı ışık ihlali sebebiyle sürücülere 30 bin 92 lira ceza yazılırken, diğer kural ihlalleriyle birlikte mobese kameraları görüntüleri doğrultusunda 14 milyon 947 bin 464 lira ceza yazıldığı duyuruldu.

CİHAN

Yorumlar