Küpesi çıkmayınca zor anlar yaşadı

Adana'da YGS'ye girmek için gelen bir aday, küpesi kulağından çıkmayınca zor anlar yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Küpesi çıkmayınca zor anlar yaşadı

Kadın görevlinin küpeleri çıkarmasının peşinden namzet içeri girebildi.

Üniversiteyi girişte birinci basamak bulunan YGS, bugün saat 10.00’da başladı. ÖSYM kopya çekilmesinin önüne geçmek için günler öncesinden adaylara internet üstünden ulaştırılan giriş vesikası kısmında adayların sınava gelirken yanlarında neler getireceklerini ve neler getirmeyeceklerini bildirdi.

ÖSYM’nin yaptığı uyarıya oranla adayların yanlarında davet cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo, haberleşme araçları ile cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her çeşitli bilgisayar ayrıcalığı bulunan cihazlar, silah, hanımların küpe, toka bu şeklinde takı malzemelerini takmadan gelinmesi gerektiği söylendi. Ancak buna karşın Adana’da bilhassa kadın adaylar yanlarında sınava alınmayacak eşyalarla gelince zor anlar yaşadı.

Sabah sınava gireceği okula gelen Pınar Begeç adlı adaydan da polis kulağındaki küpeyi çıkartmasını istedi. Bunun üstüne küpesini çıkarmak için uzaklaşan Begeç, fakat küpeyi bir çeşitli çıkartamayınca yine görevlilerin yanına gelip küpeyle girmek için rica etti. Ancak "Sınav kurallarına marjinal küpeyle giremezsin" cevabı sektör Begeç, küpenin çıkmadığını, kulağına sıkıştığını söyledi. Begeç "Ben fazla aşırı hazırlandım bu sınava girmem lazım. Ne yapacağım küpe çıkmıyor" diyince görevli bir kadın, Begeç’in kulağındaki küpeyi çıkartmaya çalıştı. Begeç’in canı acısa da sınava girmek için sesini çıkartmayarak küpesinin çıkartılmasına izin verdi. Kadın görevli, iki küpeyi de kadının kulağından çıkarmayı başardı. Begeç’in yüzüğü çıkartılırken de canı acıdı. Begeç sınava 3 dakika kala küpe ve yüzüklerinden kurtularak sınava girmeyi başardı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar