KÜNİB Tanıtım Günleri 3-4 Mayıs'ta Bakü'de

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurt dışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren çalışmalara imza atmaya...

Google Haberlere Abone ol
KÜNİB Tanıtım Günleri 3-4 Mayıs'ta Bakü'de

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurt dışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. KÜNİB 3 - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de, 'KÜNİB Tanıtım Günleri' adlı önemli bir organizasyon gerçekleştirecek. Birlik üyesi birçok devlet ve özel üniversitenin katılacağı program, Azerbaycan’daki öğrencileri Türkiye üniversiteleriyle buluşturarak, gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sunmayı hedefliyor.

“KÜNİB, GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAYAN DEV BİR BİRLİK OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Organizasyonun Düzenleme Komitesi Başkanlığı'nı yapan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, KÜNİB’in yalnızca üniversite yönetimlerinden değil, aynı zamanda gençlerden de gücünü alan ve gençleri geleceğe hazırlayan dev bir birlik olma yolunda ilerlediğini vurguladı. KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Birlik tarafından düzenlenen gençlik kurultayları, sempozyumlar ve 'KÜNİB Tanıtım Günleri' gibi çeşitli programları bu konuda örnek gösterdi. KÜNİB’i 'Kendi kaderimiz üzerinde, düşünmek, ışığa karışan bir dünyada tartışmak, ortak kaderimizi belirleyecek gençleri yetiştirmek projesi' olarak özetleyen Prof. Dr. Korkmaz, “Gelecek ancak gençleri yetiştirerek kurulabilir. Dünyayı değiştirenler onları seyredenler değildir. Kaderimize küserek dünyayı değiştiremeyiz. Onunla barışarak, bu toprakların ruhunu okuyarak onu değiştirebiliriz. Gençleri değiştirerek geleceğimizi koruyabiliriz.” diyerek, bir gelecek projeksiyonu olarak KÜNİB’in gençlerle ilgili çalışmalarının tarihi bir değere sahip olduğunu belirtti.

KAFKASYA’YA GENÇ BAKIŞLAR - II SEMPOZYUMU

    Lisansüstü eğitim almakta olan KÜNİB üyesi üniversitelerin öğrencileri arasında kültürel iletişimi arttırma, bölgenin geleceği hakkında fikir alış-verişinde bulunma ve öğrencilerin geleceklerini birlikte planlamalarına fırsat verme amacıyla KÜNİB ve Tebriz Devlet Üniversitesi’nin işbirliğiyle, 15 Eylül 2014 tarihinde Tebriz’de 'Kafkasya’ya Genç Bakışlar - II Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu' da düzenlenecek.

    Ön hazırlıkları tamamlanan sempozyumda KÜNİB’e üye üniversitelerin öğrencileri bildiri sunacak. Sempozyum sonunda bildiriler kitap haline getirilerek ISI kodlu hakemli dergilerde yayınlanacak. CİHAN

Yorumlar