KUNİB, İran'la ilişkileri geliştiriyor

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öncülüğünde kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ve Tebriz Devlet Üniversitesi işbirliğiyle, İranlı ünlü şair Mohammed Hüseyin Şehriyar’ın doğumunun 108.

Google Haberlere Abone ol
KUNİB, İran'la ilişkileri geliştiriyor

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öncülüğünde kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ve Tebriz Devlet Üniversitesi işbirliğiyle, İranlı ünlü şair Mohammed Hüseyin Şehriyar’ın doğumunun 108. yılı dolayısıyla İran’ın Tebriz kentinde uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

Ön hazırlıkları tamamlanan sempozyumda KÜNİB’e üye üniversitelerin öğrencileri bildiri sunacak. Sempozyum sonunda bildiriler kitap haline getirilerek ISI kodlu hakemli dergilerde yayınlanacak.

KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve ARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ghadir Golkarian (Kadir Güldiken) tarafından, 3-5 Şubat 2014 tarihleri arasında Tebriz Devlet Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Tebriz Devlet Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeni atanan Prof. Dr. Pour Mohammadi’ye başarı dileklerinde bulunan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Korkmaz, ilerleyen dönemlerde çeşitli alanlarda işbirliği yapılması yönündeki temennilerini dile getirdi. Öte yandan ziyaret sırasında KÜNİB ve Tebriz Devlet Üniversitesi iş birliği ile yapılması planlanan faaliyetler tekrar gözden geçirildi. Önceki aylarda KÜNİB tarafından 30 Nisan-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılması planlanan sempozyumun kapsamı genişletilerek 15-21 Eylül 2014 tarihine ertelenmesine karar verildi. Programın İranlı Türk Şair Mohammed Hüseyin Şehriyar anısına yapılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Bu arada önümüzdeki Mayıs ayında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 'KÜNİB Üye Üniversiteler Tanıtım Günleri' gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde KÜNİB’e üye üniversiteler kendi stantlarını açacak.

'ARÜ, FARSÇA DİL EĞİTİMİ VERECEK'

KÜNİB’in başkanlığı ve sekretaryasını yürüten Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Farsça dil kursu açacak. Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) binasında verilecek kurs, temel, orta ve ileri düzey olmak üzere üç seviyede gerçekleştirilecek. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika ve diploma verilecek. Buna göre kursiyerler orta temel seviye için sertifika, orta ve yüksek seviye için International Persian Languange Teaching (IPLT) diploması almaya hak kazanacak. Diploma, İran’da eğitim görmek isteyen öğrencilere avantajlar sağlayacak. CİHAN

Yorumlar