Kundaklanan caminin görevlisi: Mezhep kavgası çıkarmak istiyorlar

Esenyurt’ta gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan Caferi camiindeki hasarın büyüklüğü, gün aydınlanınca ortaya çıktı. Olayda, Kur’an-ı Kerim ve dini kitapların yandığı görüldü. “Bunu yapanlar Müslüman olamaz.”...

Google Haberlere Abone ol
Kundaklanan caminin görevlisi: Mezhep kavgası çıkarmak istiyorlar

Esenyurt’ta gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan Caferi camiindeki hasarın büyüklüğü, gün aydınlanınca ortaya çıktı. Olayda, Kur’an-ı Kerim ve dini kitapların yandığı görüldü. “Bunu yapanlar Müslüman olamaz.” diyen cami görevlisi Rıza Musa Koç, “Irak’ta ve Suriye’de olduğu gibi Türkiye’de de mezhep kavgası çıkarmak isteyenler var.” değerlendirmesini yaptı.

Yenikent Mahallesi Aşık Şenlik Caddesi üzerinde bulunan Muhammediye Camii, gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kundaklandı. İmamın odasının bulunduğu bölümde çıkan yangında büyük maddi hasar meydana geldi. Tamamen yandığı gözlenen bölümde bulunan Kur’an-ı Kerim ve diğer kitapların tamamen yandığı görüldü.

Sabah saatlerinde camiye gelerek incelemelerde bulunan cami yönetim kurulu üyesi Rıza Musa Koç, yaklaşık 10 gün önce tehdit aldıklarını ve bunu yetkili mercilere ilettikleri halde bir çalışma yapılmadığını söyledi. Türkiye’de hala mezhep kavgası çıkarmaya çalışanlar olduğunu belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 10 gün önce bir vatandaş, namaz kılıyor namazdan sonra cami görevlisi imam arkadaşa ‘Siz necisiniz? Nasıl bir dini inancınız falan var?’ diyor. İlk başta soru soruyor. Sonrada kendisini selefi olarak ima ediyor. Daha sonra elini taşa vurarak, ‘Biz bu taşları yıkacağız, sizin dini simgelerinizi taşıyan bütün yerlerinizi yıkacağız, zafer İslam’ın olacak’ deyip çekip gidiyor. Dün akşam da arkada Kur’an öğretiyoruz, oradan geliyorlar kimin kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. İçeriyi ateşe verip gidiyorlar. Daha önce yine aynı bizim başka bir camimiz var. Orası da aynı şekilde kundaklandı. Hocanın bulunduğu oda yakıldı.”

Daha önceki olayla ilgili emniyeti haberdar ettiklerini kaydeden Koç, “Bu konuyla ilgili adli mercilere haber verdik. Fakat bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma olmadı. Ve maalesef Türkiye’de şu anda mezhep kavgası çıkarmaya çalışan insanlar var. Irak’ta olduğu gibi, Suriye’de olduğu gibi veya işte Müslüman ülkelerde olduğu gibi kan çıkarmaya çalışan insanlar var. Bu işi devletin kendi eliyle bir an önce adli, emniyet makamlarını kullanarak çözmesi lazım. Çünkü bu insanlar git gide çoğalıyorlar. Türkiye’de geçmişte yaşanan bir takım olaylar vardı bitti. Biz şu anda bir miktar huzur içerisindeyiz. O huzuru istemeyen insanlar var. Biz bunu yapan insanların Müslüman olduğuna inanmıyoruz. Müslüman bir insan ister kilise olsun ister cami olsun bu şekilde bir saldırı yapamaz. Bizim devletten istediğimiz bir an önce bu insanları bulup cezalandırması ve bundan sonra çıkacak olanlara da örnek teşkil etmesi.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar