Kum ocağı kavgası: 2 ölü, 13 yaralı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Akçapınar köyünde, Hate ve Belloi aşiretleri arasında kum ocağı yüzünden çıkan silahlı kavgada M.

Google Haberlere Abone ol
Kum ocağı kavgası: 2 ölü, 13 yaralı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Akçapınar köyünde, Hate ve Belloi aşiretleri arasında kum ocağı yüzünden çıkan silahlı kavgada M.D. ve A.D. hayatını kaybetti. 13 kişi de yaralandı. Yaralılar Mardin ve Kızıltepe ilçesinde bulunan hastanelerde tedavi altına alındı.

Kızıltepe ilçesine bağlı Akçapınar köyü yakınındaki Duyan ailesine ait ruhsatlı silis kum madeninden kum çeken araçların köylüler tarafından engellenmesi nedeniyle çıkan gerginlik, silahlı kavgaya dönüştü. Belloi aşiretine mensup Akçapınar köylüleri, sabah saatlerinde, kum ocağına gitmek isteyen araçların yolunu keserek engelledi. Ocağa gitmek isteyen araç sürücüleri ile köylüler arasında kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada M. Duyan ve A.D. olay yerinde hayatlarını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Yaralılar Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberin duyulması üzerine Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanesi'ne gelen yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi. Hate ve Belloi aşiretleri arasında çıkan silahlı kavga nedeniyle olayların daha da büyümemesi için Kızıltepe ve Mardin'de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Akçapınar köyüne gelen jandarma ekipleri, giriş-çıkışları kontrol altına aldı. Silahlı çatışmanın yaşandığı bölgede jandarma olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar