Kültürler arası kardeşlik panelinde ortak yönlere dikkat çekildi

Çorum'da Nefes Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından 'Kültürler Arası Kardeşlik' paneli düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kültürler arası kardeşlik panelinde ortak yönlere dikkat çekildi

Çorum'da Nefes Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından 'Kültürler Arası Kardeşlik' paneli düzenlendi. Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen programa Alevi ve Sünni kanaat önderleri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Moderatörlüğünü Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri'nin yaptığı programa konuşmacı olarak, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Muammer Cengil ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İbrahim Gül katıldı.

Osman Eğri, kardeşlik vurgusu yaparak, ön yargılardan uzak durulması gerektiğini ifade etti. Her iki toplumun da ön yargılardan kurtulması gerektiğini anlatan Eğri ''Aslında hatamız biri süt, diğeri maya olan kaynaklardan mahrum olmamız.'' dedi. Birlik ve beraberliği Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre gibi isimlerden örneklerle anlatan Eğri, karşılıklı ön yargılardan arınılması gerektiğini dile getirdi.

"Biri Alevi, diğeri Sünni iki hocamız aynı masada ortak bir konuyu değerlendiriyor, ihtiyacımız olan budur.'' diyen Muammer Cengil ise Alevi-Sünni toplumlarının bir ve beraber olmaması için bir neden bulunmadığını ifade etti.
İnançlar boyutunda ayrışmaların olmaması gerektiğine vurgu yapan Cengil ''Farklılıklarımızdan çok, ortak yönlerimiz var ve bu ortak yönleri bulmamız, bu ortak yönlerimizin etrafında toplanmamız gerekiyor.'' diye konuştu. CİHAN

Yorumlar