Külturçev: Basına engel, haber alma hakkını daha da sınırlandıracak

Kültür, Turizm ve Çevre Gazeteciler Derneği (Külturçev) Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu, “Basın mensuplarının Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerine girişlerinin engellenmesi, haber alma hakkının daha da sınırlandırılacağının işaretidir.

Google Haberlere Abone ol
Külturçev: Basına engel, haber alma hakkını daha da sınırlandıracak

Kültür, Turizm ve Çevre Gazeteciler Derneği (Külturçev) Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu, “Basın mensuplarının Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerine girişlerinin engellenmesi, haber alma hakkının daha da sınırlandırılacağının işaretidir.” dedi.

Yolsuzluk operasyonları sonrası medya mensuplarına emniyet müdürlüklerine girişin ülke genelinde yasaklanması ve buralardaki basın odalarının kapatılmasına tepki gösteren Hatipoğlu, konuyla ilgili değerlendirmesinde, şunları ifade etti:

“İktidar, basını kontrol etmeye, sansür uygulamaya devam etmektedir. Emniyet müdürlüklerine basının girişinin yasaklanması, son polis operasyonlarının iktidar üzerinde etkisi sonucudur ve basının haber alma hakkına sınırlamaların artırılması girişimidir. Bu kararla basının, toplumu ilgilendiren konularla ilgili kovuşturmalar hakkında bilgi almasının yolu kapatılarak, suçun üstünün örtülmesinin, suçlunun kayrılmasının yolu açılmıştır. Emniyete girişin yasaklanması basına baskıdır.”

Özgür bir ülkenin yolunun özgür basından geçtiğini vurgulayan Hatipoğlu, özgür toplumun ise basının her konuda özgür bilgi alması, yayması ile gerçekleşebileceğini ifade etti. Hatipoğlu, "Özgür haber alma, temel evrensel ve Anayasal teminattır. Gazeteciler düşman kuvvetleri değildir, gazeteciler toplumu zarara uğratıp, toplumu parçalamak isteyen güçler değildir. Gazetecilere emniyet müdürlüklerine girişin sınırlandırılması, basın odalarının kapatılması, toplum yararına yapılan haber almanın sınırlandırılması anlamına gelecektir. Doğru haber almadığı takdirde yalan haberlerle toplumun manipüle olacağı, bunun da topluma daha çok zarar vereceği açıktır. Gazeteciler olarak, iktidarı bu yanlış kararından bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz.” diye ifade etti.
CİHAN

Yorumlar