Kültür Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi’ne materyal bağışladı

Sivas Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Üniversitesi’ne(CÜ) bağışlanan 42 bin 280 adet materyal teslim edildi. Materyallerin üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma Merkezi’nde (CÜSAM) kullanılacağı kaydedildi....

Google Haberlere Abone ol
Kültür Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi’ne materyal bağışladı

Sivas Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Üniversitesi’ne(CÜ) bağışlanan 42 bin 280 adet materyal teslim edildi. Materyallerin üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma Merkezi’nde (CÜSAM) kullanılacağı kaydedildi.

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Müdürlük bünyesinde bulunan 89 adet afiş, 91 adet davetiye, Sivas 1000 temel eser projesi kapsamında yayınlanmış 30 adet kitap, 13 adet tanıtım broşürü, 28 adet poster, 125 adet dergi - kitap, 85 adet cd /dvd olmak üzere toplam 42 bin 280 materyal, CÜSAM’a teslim edildi. Üniversite Senato Salonu’nda gerçekleşen teslim töreninde konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, müdürlüklerinin birimlerinde mevcut olup da taşınır mal kaydı bulunmayan eserleri Cumhuriyet Üniversitesi'ne teslim ettiklerini söyledi.

,

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık da teslim edilen materyallerin gelecekte yeni kuşaklara ve Sivas’ın kültürel mirasının taşınmasına aracılık edeceğini vurgulayarak, "Yıllar sonra bir çok materyaller çok kıymetli olarak değerlendirilecektir. Gelecek kuşaklar bu materyalleri incelediğinde daha da aydınlanacak." dedi.

CÜSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya ise bir yıl içinde CÜSAM bünyesinde çok değerli fotoğraflar arşivlediklerini, çalışmalarını azimli ve kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini kaydederek Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar