Kültür mantarı yetiştiriciliğini öğrenenlere sertifika

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak kurum, kuruluş ve mesleki oda ile dernekler ile her zaman ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini bunun son örneğini İş-Kur, Halk Eğitim ve Melikgazi Belediyesi olmak üzere 3 kurum aras.

Google Haberlere Abone ol
Kültür mantarı yetiştiriciliğini öğrenenlere sertifika

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak kurum, kuruluş ve mesleki oda ile dernekler ile her zaman ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini bunun son örneğini İş-Kur, Halk Eğitim ve Melikgazi Belediyesi olmak üzere 3 kurum arasında bir çalışma ile kültür mantar kursu açtıklarını söyledi.

Mantar yetiştiriciliğin en basıt bir üretim şekli olduğunu ancak bunun için mekan, ortamın sağlanması ve cinsleri konusunun önemli olduğunu bunun için öncelikle mekan sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Toplumumuz da büyük bir rağbet gören ve talep edilen kültür mantarcılığı yönünde çalışma yaparak bu yönde eleman yetiştirme kursu açtık. Kültür mantar nedir, nasıl yetiştirilir, cinsleri, yetiştirme ortamları, büyütülmesi gibi teorik bilgiler Melikgazi Halk Eğitim Merkezinde verildi. Kültür mantar yetişçiliğe katılan kursiyerlere Melikgazi Fidanlık tesislerinde ise uygulamalı eğitim verildi. Bu tören ile 12 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Melikgazi her zaman öncü olmaya devam etmekte olup, kültür mantar yetişçiliği alanındaki bir eksiklik giderilmiştir. Bu çalışma ile aynı zaman da kurumlar arası ortak projelerin uygulanmasına iyi bir örnek teşkil etmektedir.” dedi.

Kurslara katılanların tamamının üretici olarak ekonomiye katkı sağlayacağını ve günlük üretimleri ile Kayseri kültür mantarı piyasasında önemli katkı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak mesleki eğitime ve kalifiyeli eleman yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

    Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ayran yapımı, turşu yapımı, meyve kurutulması, salamura gibi yöresel mutfak kültürü ile ilgili olarak mesleki kurslar açılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar