Kültür köprüsü yarışmasında Şanlıurfa birinci oldu

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün “Kültür Köprüsü” projesi kapsamında Tokat’ta düzenlenen şiir ve türkü yarışmasında Şanlıurfa Sabancı Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Mehmet Burak Akyüz birinci oldu. Aile...

Google Haberlere Abone ol
Kültür köprüsü yarışmasında Şanlıurfa birinci oldu

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün “Kültür Köprüsü” projesi kapsamında Tokat’ta düzenlenen şiir ve türkü yarışmasında Şanlıurfa Sabancı Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Mehmet Burak Akyüz birinci oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren kuruluşlar da koruma ve bakım altında bulunan 13-18 yaş grubundaki çocuklar arasında kardeşliği sağlamak, kaynaşmayı tesis etmek, kültürel zenginlği sağlamak, yöresel kültür özelliklerimizin ve kültür çeşitliliğimizin çocuklar arasında karşılıklı paylaşımında bulunmak amacıyla Tokat’ta düzenlenen “Kültür Köprüsü” projesi yarışmasında Şanlıurfalı Mehmet Burak Akyüz birinci oldu.

Şiir ve türkü yarışmasının finalinde “Urfalıyım Ezelden” türküsü ile 13 yaşındaki Akyüz birinciliği gögüsledi.

Akyüz’ün birinci olmasını değerlendiren Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ”Kültür Köprüsü” projesi kapsamında Şanlıurfa’yı Tokat’ta tanıtma fırsatı bulduk. Çocuğumuz Mehmet Burak Akyüz’ün birinci olması bizleri ayrıca sevindirmiştir. Esas amacımız birlikte olmak, beraber olmak, kültürler arasının burada kaynaşmasıdır. Türk kültürü ahlaki ve ailevi değerlere dayanıyor. Şiir ve türkü kültürü de kültür ağacından bir meyve olarak görüyoruz. Bu meyvenin sağlam olabilmesi için şiir ve türkü kültürünün de geleneksel yapımız ile devam edebilmesi için aile kültürünün de aynı şekilde bozulmadan geleneksel yapısıyla devam etmesi gerekiyor.” dedi.

Yarışmada gösterdiği yüksek performansla arkadaşlarını ve hocalarını sevince boğan Akyüz, vali yardımcısı Cengizhan Yılmaz tarafından makamına kabul edildi. Başarın sadece Tokat’la sınırlı kalmaması gerektiğini dile getirenVali Yılmaz, “ bir yeteneğin var. Bu yeteneğini en üst seviyelere kadar çıkar. Bu başarının yanında eğitiminde de geri kalma. Yarışmada gösterdiğin başarından dolayı seni tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Bu arada 7 bölgeden 44 şehirden katılımın sağlandığı yarışmada finale katılmaya hak kazanan şehirler final öncesi Cumhuriyet Meydanında kurdukları standlarda şehirlerinin kültürünü tanıtma imkanı buldu.

CİHAN

Yorumlar