‘Kültür Köprüsü’ yarışmasına katılacak öğrenciler Samsun'da buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı ‘Kültür Köprüsü Projesi’ kapsamında yapılacak olan yarışmanın Karadeniz bölge finali için Samsun’a gelen öğrenciler, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
‘Kültür Köprüsü’ yarışmasına katılacak öğrenciler Samsun'da buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı ‘Kültür Köprüsü Projesi’ kapsamında yapılacak olan yarışmanın Karadeniz bölge finali için Samsun’a gelen öğrenciler, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda bulunan 13-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin katkıları ve katılımlarıyla kardeşliğin ve dayanışmanın tesis edilmesi ve iller arası kültür köprüsü inşa ederek, ülke barışına hizmet etmeyi amaçlayan ‘Kültür Köprüsü’ isimli projenin organize edildiğini ifade etti.

Yıldırım, "Bölge elemeleri ve final bölümünden oluşacak yarışma; türkü, şiir ve stant dallarında gerçekleştirilecektir. Her bölgeden 1 şiir, 1 türkü birincisi olmak üzere 15 il finallerde yarışacaktır. Yarışmanın elemeleri Türkiye genelinde yedi ilde yapılacaktır. Karadeniz bölge elemeleri Samsun’da gerçekleştirilecek. İlimizde 26 Nisan günü yapılacak olan bölge elemelerinde Samsun, Zonguldak, Amasya, Kastamonu, Ordu, Rize, Artvin ve Çorum illerinden katılan çocuklar ve gençler yarışacaktır.’’ diye konuştu.

Önemli olanın söz konusu yarışmaya katılma iradesini ortaya koymak olduğunu kaydeden Vali Hüseyin Aksoy, ziyarette yaptığı konuşmasında, “Sizlerin şiir ve türkü alanında iyi bir performansa sahip olduğunuzu düşünüyorum. Sadece okulla ilgili alanlarda çalışmalar yaparak kendimizi geliştirmemiz yeterli değil. Sosyal ve kültürel anlamda da kendimizi geliştirmemiz oldukça önemlidir. Bu kapsamda bakanlığımızın uygulaması da sizlerin kültür ve sanat alanında çalışma yapıp, bu alanda kendinizi geliştirmenize fırsat yaratacak çok büyük organizasyondur. Umuyorum ki buradan hoş ve güzel duygularla ayrılırsınız. Samsun’u yakından tanıma fırsatı bulursunuz. Samsun bilindiği üzere milli mücadelenin başladığı, İlk adımın atıldığı bir kent. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıktılar. Sizlerin de bu programda Tütün İskelesi, Bandırma Vapuru ve Gazi Müzemizi gezip görme imkanınız olacak. Buralarda kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı ilk tarihte neyi, nasıl yaptıklarını görme fırsatınız da olacak. Ben yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından, finallere katılan öğrencilerden Selinay Dinçaslan ile Hatice Türkoğlu yarışmaya katılacakları şiirlerini okudu. Gamze Sayar da yarışmada okuyacağı türküyü seslendirdi. Ziyaret sonunda Vali Hüseyin Aksoy tarafından ziyaretçilere çeşitli hediyeler verildi.
CİHAN

Yorumlar