Kuleli'de mezuniyet sevinci

Kara Harp Okulu'na personel yetiştiren en önemli okullardan biri olan İstanbul'daki Kuleli Askeri Lisesi'nde mezuniyet sevinci yaşandı. 10 ülkeden 18'i yabancı toplam 195 mezun veren okulun mezuniyet töreninde aileler çocuklarının diploma törenini...

Google Haberlere Abone ol
Kuleli'de mezuniyet sevinci

Kara Harp Okulu'na personel yetiştiren en önemli okullardan biri olan İstanbul'daki Kuleli Askeri Lisesi'nde mezuniyet sevinci yaşandı. 10 ülkeden 18'i yabancı toplam 195 mezun veren okulun mezuniyet töreninde aileler çocuklarının diploma törenini büyük sevinçle izledi. Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Salih Zeki Çolak, "Şanlı yuva Kuleli'den çok değerli komutanlarımız ve büyüklerimiz yetişmiştir." diyerek okulun silahlı kuvvetlerin gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıllık eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler Kuleli'deki tarihi okulda mezuniyet coşkusunu aileleri ile birlikte yaşadı. Okul bahçesinde düzenlenen tören İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından okul komutanı Kurmay Albay Erdoğan Alp'in konuşması ile başladı. Alp, okul komutanlığı görevini Kurmay Albay Muammer Aygar'a devrederken yeni komutana başarı diledi.

Törene katılarak öğrencilere ve velilere seslenen Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Salih Zeki Çolak 'şanlı yuva' olarak adlandırdığı Kuleli Askeri Lisesi'nin kurulduğu günden bugüne kadar geçen 169 yıllık süre içinde çok kıymetli komutanlar ve büyükler yetiştirdiğini söyledi. Okulun kuruluşundan bugüne kadar hizmeti olanları şükranla andığını belirten Çolak, okul komutanlığı görevini iki yıl süre ile yürüten Kurmay Albay Alp'in hem mesleki hem de aile olarak okulda başarılı hizmetler verdiğini ifade etti. Lisenin son dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında katıldığı bilimsel organizasyonlarda başarılı sonuçlar aldığını hatırlatan Çolak, okulun silahlı kuvvetlerin haklı gururu olduğunu belirtti.

Mevcut okul komutanı Kurmay Albay Erdoğan Alp, görevi törenle devralan Kurmay Albay Muammer Aygar'a birlik sembolü verdi. Okul komutanlığı görevini devralan Aygar da Alp'e komutanlık forsu verdi.

Dönem birincisi Kerem İlhan ise, törene katılan askeri yetkililer ve ailelere hitap etti. 14 yaşında henüz küçükken başladıkları ancak hayalleri ve ufuklarının büyük olduğu günlerden buyana Türk Silahlı Kuvvetlerinin istediği ruhsal ve bedenen seviyeye gelmeyi amaç edindiklerini söyledi. Okulun kendileri için çok önemli bir eğitim kurumu olduğunu söyleyen İlhan, zaman zaman sevinç ve hüzünleri arkadaşları ile birlikte paylaştıklarını söyledi.

Tören sırasında aileler de kendi çocuklarını görebilmenin heyecanını kurulan tribünden takip etti. Protokol konuşmalarının ardından dönem birincisi İlhan, okulun yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Tören sonunda dereceye giren öğrencilere diplomaları öncelikli olarak verildi. Dönem Birincisi İlhan diplomasını Emekli Orgeneral Hikmet Bayar'dan, ikinci olan öğrenci Emekli Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'ndan üçüncü olan öğrenci ise EDOK Komutanı Salih Zeki Çolak'tan aldı. Tören, diplomalarını alan öğrencilerin, komutanları ve ailelerinin önünden geçerek yaptıkları resmi geçit töreni ile son buldu. Öğrenciler geçit töreninde Kuleli Marşı'nı hep birlikte söyledi.

195 mezun veren okulun bu eğitim öğretim döneminde 9 ülkeden 100 öğrencisi bulunuyor. Bu yıl mezun olanlar arasında 177 Türk, 10 Azeri, 4 Kazak, 2 Afgan, 1 Arnavut ve bir Kıbrıslı öğrenci bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar