Kulalı STK'lar: Hizmet Hareketi'ne yönelik iftiralar kabul edilemez

Manisa'nın Kula ilçesindeki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Hizmet Hareketi'ne yönelik iftira, itham ve karalama kampanyalarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kulalı STK'lar: Hizmet Hareketi'ne yönelik iftiralar kabul edilemez

Manisa'nın Kula ilçesindeki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Hizmet Hareketi'ne yönelik iftira, itham ve karalama kampanyalarına tepki gösterdi. Aralarında Kula Girişimci İşadamları Derneği (KUGİAD), KEGDER, KUÇAD ve Gökkuşağı dernekleriyle Kula Eğitim ve Gençlik Merkezi'nin de bulunduğu kuruluşlar, bir basın açıklaması yaptı. KUGİAD'daki açıklamada, "Hükümet üyelerinin ve Başbakan Erdoğan'ın hizmet camiasına karşı başlattığı karalama faaliyetlerinin, camiaya gönül verenleri derinden üzdüğünü görüyoruz. Hizmet Hareketi'ne yönelik davranış ve söylemler kabul edilemez. 'Virüs, Haşhaşi, örgüt' yakıştırmalarının ise ülkeye hizmet eden kişi ve kurumlara yakıştırılamayacağını belirtmek isteriz." denildi.

Türkiye'nin gelişmesi ve yükselmesi adına müspet hareketi kendine ilke edinerek, topluma faydalı fertler yetiştiren ve toplum yararına atılan her olumlu adıma destek veren Hizmet Hareketi’ne haksızlık yapıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu neticesinde ortaya çıkan iddiaların araştırılması ve üzerine gidilmesi gerekirken bir kenara bırakılarak, Hizmet Hareketi’nin hedef haline getirilmesi ve camiaya karşı bir karalama kampanyası başlatılarak çeşitli ithamlarda bulunulması, bu camiaya gönül veren insanları derinden yaralamaktadır. Dünyanın 160 ülkesinde faaliyet gösteren, Türkçeyi bir dünya dili haline getiren, Türk bayrağını şerefle o ülkelerde dalgalandıran Türk okullarının hedef gösterilmesini doğru bulmuyoruz. Ülkemizi dünyada itibarsızlaştıran bütün bu olumsuz gelişmeler, toplumu ötekileştiren kırıcı üslup milletimizi derinden üzmekte, ülkemizin geleceği ve birliği adına endişeye sevk etmektedir. Bu olumsuz tablonun değişmesi adına, toplumun gönlünde yer edinen insanlara ve kurumlara iftira atılmamalı, haksız ithamlarda bulunulmamalıdır. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında milletimiz adına, devletimiz adına ortaya koyulan hizmetler ortadayken bu tür yakışıksız ifadeler, toplumun büyük bir kısmını rencide etmiştir. Oluşturulan gerginliğin toplumda kutuplaşmaya sebep olmaması için her kesimi kucaklayıcı ve uzlaştırıcı bir tavır sergilenerek ortam yumuşatılmalıdır. Hukukun ve adaletin işlemesine imkân verilmeli, halkın devlete ve devlet kurumlarına güveni zedelenmemelidir. Kamu görevlileri üzerinde bir baskı oluşturulmamalı, görevlerini kanunlar çerçevesinde yapmalarına imkân tanınmalıdır. Hizmet Hareketi, toplumun her kesiminden gönüllüleri olan ve kamu yararına hizmet eden sivil harekettir." CİHAN

Yorumlar