Kulalı madenciler toprağa verildi

Soma'daki madende hayatını kaybeden İbrahim Gezer'in (34) cenazesi Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde, Tezcan Şentürk (45) ise Yunus Emre Mahallesi'nde toprağa verildi.    Kırkağaç'ta bulunan soğuk hava...

Google Haberlere Abone ol
Kulalı madenciler toprağa verildi

Soma'daki madende hayatını kaybeden İbrahim Gezer'in (34) cenazesi Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde, Tezcan Şentürk (45) ise Yunus Emre Mahallesi'nde toprağa verildi.

    Kırkağaç'ta bulunan soğuk hava deposunda ailesi tarafından teşhis edilen İbrahim Gezer’in cenazesi, ailesine teslim edilerek memleketi Kula’ya getirildi. Cenazeye Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Garnizon Komutanı Binbaşı Musa Özgül, Kula Müftüsü Talat Özmet, Kula İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar ve vatandaşlar katıldı.

    Ortaköy Mahalle Camii'ne getirilen İbrahim Gezer'in cenaze namazı İlçe Müftüsü Talat Özmet tarafından kıldırıldı. Alınan helallik sonrası merhum Gezer’in eşi Neslihan Gezer gözyaşlarına boğuldu. Genç kadını yakınları teselli etmek için uzun süre çaba harcadı. Camiden alınan cenaze daha sonra mahalle mezarlığına götürüldü. Ardından şehidin cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

    Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, “Soma ilçemizde meydana gelen maden kazası sebebiyle acımız büyük. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan iki tanesi de Kula’dan. Bugün iki vatandaşımızı da toprağa vereceğiz. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Allah’tan bize bir daha böyle bir acı yaşatmamasını temenni ediyorum." dedi.

    Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise “Soma ilçemizde meydana gelen maden kazası sonucu Kula’da 2 kardeşimizi kaybettik. Allah yakınlarına sabır versin, vatanımıza bir daha bu tür acılar yaşatmasın. Temennimiz o dur ki, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları bir daha başka acı görmez. Hepimizin başı sağ olsun. Devletimizin bütün güçleri madende mahsur kalan madencilerimiz için seferber. Kula Belediyesi'nden de görev alan arkadaşlarımız var. Bizler de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile birlikte kazanın yaşandığı bölgeye gideceğiz. Elimizden geldiğince oradaki kardeşlerimizin acılarına ortak olacağız. Onun dışında elimizden çok bir şey gelmiyor. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Allah ailelerine ve dostlarına sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar