Kulalı küçük izciler fidan dikti

Manisa'nın Kula ilçesindeki Atatürk İlkokulu'nun İzcilik Kulübü öğrencileri, "Her İzci Bir Fidan" etkinliği çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğüyle ortaklaşa olarak 230 fidan dikti.

Google Haberlere Abone ol
Kulalı küçük izciler fidan dikti

Manisa'nın Kula ilçesindeki Atatürk İlkokulu'nun İzcilik Kulübü öğrencileri, "Her İzci Bir Fidan" etkinliği çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğüyle ortaklaşa olarak 230 fidan dikti. Küçük eller, ilçeye 10 kilometre mesafedeki Körez Yılanasar mevkisindeki dikim sahasında yeşillendirmeye katkıda bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atatürk İlkokulu İzci Lideri Mustafa Özer, dört yıldır Kula'nın çeşitli yerlerine yüzlerce fidan diktiklerini söyledi. Özer, "Öğrencilerimize derslerd, ormanların sayısız faydalarını anlatıyoruz ama burada bu işi görerek, yaşayarak, elleriyle fidan ve toprağa dokunarak, birebir fidanları dikerek faydasını yerinde öğreniyorlar. Aynı zamanda yeşili koruma ve sahip çıkma bilincini kazanıyorlar. Bu topraklar, bir zamanlar balta girmemiş ormanlarla kaplıydı ama şimdi çölleşmeyle karşı karşıyayız. Bugün diktiğimiz fidanlar, yıllar sonra ağaçlara dönüşecek. Belki de bu ağaçların altında, bizden sonra gelen nesiller sevinç ve heyecanlarını paylaşacak. Her baharda yeni bir orman, yeni bir umut demektir. Bu etkinliğimizin aynı zamanda Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesi de bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Peygamberimiz (SAV), 'Kıyamet koparken bile elinizde bir fidan varsa onu dikin' diyerek, ağaç dikmenin ve doğanın önemini vurgulamıştır." şeklinde konuştu.

Kendilerine bu imkanı sunan Kula Orman İşletme Şefi Sefahattin Giray'a teşekkür eden öğrenciler de ilçenin yeşillenmesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. İşletme Şefi Giray ise, "Minik ellerin diktiği fidanlar, kendileriyle birlikte büyüyecek. Zaman zaman buralara gelip diktikleri ağaçların büyümesini görecekler. Belki de onlar için en büyük mutluluk bu olacak. Fidan dikmede bizleri yalnız bırakmayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar