Kulalı hayırseverlerden ilçeye eğitim yatırımı

Manisa’nın Kula ilçesinde, hayırseverlerle belediye tarafından 16 derslikli ticaret meslek lisesi, dört derslikli anaokulu ve iki atölye yaptırılacak.

Google Haberlere Abone ol
Kulalı hayırseverlerden ilçeye eğitim yatırımı

Manisa’nın Kula ilçesinde, hayırseverlerle belediye tarafından 16 derslikli ticaret meslek lisesi, dört derslikli anaokulu ve iki atölye yaptırılacak. Ömer Özboyacı’nın yaptıracağı lise ve anaokulu, Selçuk Sayış’ın Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesine yaptıracağı bir atölye ve Kula Belediyesi’nin yaptıracağı bir atölyenin protokolü, Manisa Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. Lise için İl Özel İdaresi kaynaklarından 500 bin lira, Kula Belediyesi’nin hesabına aktarılacak. Söz konusu projelerin toplam maliyeti 2,5 milyon lira. Lise, anaokulu ve atölyeler, gelecek eğitim yılında hizmete girecek.

İmza töreninde konuşan Vali Abdurrahman Savaş, devlet vatandaş işbirliğinin eğitime büyük katkı sağladığını belirterek, hayırseverlere teşekkür etti. Savaş, “Kula ilçesinde Ömer Özboyacı tarafından endüstri meslek lisesi yapılmıştı. Şimdi de hayırseverimiz, 16 derslikli ticaret meslek lisesi binası ve dört derslikli bir anaokulu binası yaptıracak. Meslek lisesinin bir atölyesini hayırsever Selçuk Sayış, diğer atölyeyi Kula Belediyesi yaptıracak. Ortak bir protokolle eğitim tesisi seferberliği başlatıyoruz.” dedi.

Hayırsever Özboyacı da okulların açılışını heyecanla beklediğini söyledi. Kula’ya eğitim yatırımı yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Özboyacı, okulu geçen yıl kaybettiği ağabeyi İbrahim Özboyacı için yaptırdığını kaydetti. Müteahhit Sayış da eğitime katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından protokol Vali Savaş, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Belediye Başkanı Selim Aşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, hayırseverler Özboyacı ve Sayış tarafından imzalandı. CİHAN

Yorumlar