Kudüs kan ağlarken Türkiye'de 'deve sidiği hadisi' tartışıldı

İsrail'in işgali altındaki Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın kapatılan kapıları İslam dünyasından yardım beklerken Habertürk televizyon kanalında 'deve sidiği' ile ilgili hadise benzer hadislerin tartışması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kudüs kan ağlarken Türkiye'de 'deve sidiği hadisi' tartışıldı

Mustafa Güneş - Sonhaberler | Haber Merkezi 

Mü'minlerin kalbi işgal altındaki Mescid-i Aksa için atarken Habertürk televizyonunda hadislere göre 'deve sidiği içilir mi içilmez mi?' tartışması yapıldı. İsrail'in Kudüs'ü kalıcı bir şekilde işgal etmek planları çerçevesin, Mescid-i Aksa'nın avlusunda önce cinayetler işlemesi ardından mübarek mekanda ezan sesini kısması ve girişleri yasaklaması Türk televizyonlarında ve gazetelerinde üç maymunlukla karşılanırken üstüne bir de skandal bir gelişme yaşandı. Filistinli Müslümanların Türkiye'den kendilerine uzanacak yardım elini beklediği bir günde Habertürk televizyonunda Veyis Ateş moderatörlüğünde, 'deve sidiği içilir mi, içilmez mi?' tartışması yaptırıldı. Tartışma programına Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman ile Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil davet edilerek istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden olundu. 

Hadislerin sahihliğinin tartışıldığı programda özellikle Felsefeci Caner Taslaman'ın hadis ilmine seviyesiz yaklaşımları Müslümanları rencide etti. Taslaman yanında bir şişe deve sidiği de getirerek, "Hadis sahih ise buyrun Ebubekir bey deve sidiğini tavsiye edin" şeklinde patavatsız bir davanışta bulundu. Bunun üzerine sert bir tepki veren Ebubekir Sifil, Caner Taslaman'ı 'artistlik' yapmakla suçladı ve hadisin sahih olduğunu ama bu şekilde olmadığını söyledi. 

İki isim arasında yer yer bazı konularda çok hararetli tartışmaların yaşandığı program sosyal medyada da çok tartışıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı Kudüs'ün işgal altında olduğu bir günde böyle bir tartışmanın yapılmasını yersiz bulduğunu belirterek tepkisini ortaya koydu. 

EBUBEKİR SİFİL DE TARTIŞMADAN RAHATSIZ OLDU

Tartışmanın içeriği konusunda Ebubekir Sifil'in de rahatsız olduğu görüldü. Ancak buna rağmen neden programa katıldığıysa bilinmiyor. Sifil rahatsızlığını şöyle dile getirdi: Bu münazara sürecinde sosyal medyada olanlarla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Biz İslami tartışmalara aşinayız çoğu zaman bunu medya önünde yapmamamız olmaması gerektiği halde yapıyoruz. Bu doğru bir şey değil. Herkesin birikimi yeterli olmayabilir. Bu bir futbol maçı değil. Benim burada niyetim mümkün olduğunca müslümana yakışır şekilde bir şeyler anlatmak. Bu tartışamaların İslam dünyasına bir şey getireceğini düşünmüyorum. Bunlar vakit israfı. Ümmetin gündemi belli. Mescid-i Aksa Yahudiler tarafından işgal ediliyor. Bir biçimde içine dahil edildiğim bir tartışmanın içindeyim. 

Yorumlar