KUDAKA 2013 yılında 15 milyon TL destek verdi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, 2013 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Google Haberlere Abone ol
KUDAKA 2013 yılında 15 milyon TL destek verdi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, 2013 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2013 yılında bölge genelinde 15 milyon TL’lik proje desteği verdiklerini belirten Özmen, 2013 yılında 200 proje başvurusu yapıldığını, 62 projenin başarılı olduğunu söyledi.

KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansımıza 2013 yılında bölge genelinde 200 proje başvurusu yapılırken, 62 projemize bölge genelinde 15 milyon TL’lik mali destek verildi. Erzurum’da 26 proje, Erzincan’da 13 proje ve Bayburt ilinde ise 8 proje desteklenmiştir. 15 milyon TL’nin 6,5 milyon TL’siyle Erzurum’daki 26 proje desteklenmiştir. Mevzuatın öngördüğü üzere Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekler teknik destek ve mali destekler olarak ikiye ayrılır. Mali destekler ise faiz desteği, faizsiz kredi desteği ve doğrudan finansman destekleri olarak üçe ayrılır. Doğrudan finansman destekleri, proje teklif çağrısı, güdümlü proje desteği ve doğrudan faaliyet desteği şeklinde uygulanır. Gerekli görülen durumlarda ajans aşamalı teklif çağrısı yöntemi ile destek sağlayabilir. Her bir destek türüne ilişkin kurallar farklıdır ve her ilan döneminde ilgili destek türüne ilişkin standart kuralların yanı sıra destek programına özgü bazı kurallar da belirlenebilmektedir. Bu kurallar her destek türüne ilişkin hazırlanan başvuru rehberlerinde düzenlenir.” dedi.

“YEREL POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

“Doğrudan finansman desteği, ajansın esas itibarıyla proje teklif çağrısı yöntemiyle kullandırdığı desteklerden oluşur.” diyen Özmen şu bilgileri verdi: “Proje Teklif Çağrısı Yöntemi, belirli dönemlerde ilan edilen bir destek programı kapsamında, nitelikleri net bir şekilde belirlenmiş olan potansiyel başvuru sahiplerinin, önceden belirlenen konu ve koşullara uygun olarak proje teklifi sunmaya davet edilmesidir. Çağrı kapsamında yapılan proje başvurularının, başvuru rehberinde belirtilen aşağıdaki kıstasları sağlaması gerekir. Ajans istisnai olarak, proje teklif çağrısı yapmaksızın ve proje hazırlığı konusundaki yükümlülüklerinden bazılarını hafifletmek veya proje hazırlık sürecini doğrudan yönetmek suretiyle, doğrudan faaliyet desteği verebilir. Bizim vizyonumuz, ajansımızın sorumluluk alanını oluşturan Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan bölgenin kalkınmasında en etkin ve öncü rol oynayan, Türkiye’nin en modern ve en verimli kurumlarından biri olmak. Misyonumuz, ajansımızın sorumluluk alanını oluşturan Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere, sosyal sermayeyi ve inovasyonu geliştirmek suretiyle yerel potansiyeli harekete geçirmek.” CİHAN

Yorumlar