Küçüklere iyilik ödülleri verildi

Zenginleştirilmiş eğitimin fark derslerinden ‘değerler eğitimi’ kapsamında, çocuklara davranış kazandırmak amacıyla 'İyilik Defteri Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Küçüklere iyilik ödülleri verildi

Zenginleştirilmiş eğitimin fark derslerinden ‘değerler eğitimi’ kapsamında, çocuklara davranış kazandırmak amacıyla 'İyilik Defteri Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Her sınıftan ilk üç öğrencinin ödüllendirildiği yarışmada toplam 42 öğrenci dereceye girdi.

İlk olarak Eğitimci – Yazar Ali Erkan Kavaklı tarafından okulun konferans salonunda 'Çocuğumu Daha Başarılı ve Ahlaklı Nasıl Yetiştirebilirim?' konulu sunum yapıldı. Konferansın ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Kavaklı, ailelere çocuk terbiyesi konusunda bilgi aktardı. Toplumda ahlakî değişimler, bu konuda alınabilecek tedbirler, çocuğa verilmesi gereken değerler ve başarıya götüren yollardan bahseden Kavaklı, velilere geçmişten günümüzdeki bazı şahsiyetlerden örnekler vererek ahlaklı bir nesil yetiştirmenin önemine değindi.

Okul Müdürü Mehmet Sarısoy ise şunları söyledi: “Öğrencilerimizde iyilik yapma, yardımseverlik, sadece kendini değil başkalarını da düşünebilme gibi evrensel duyguların gelişerek davranış haline gelmesi için İyilik Defteri Yarışması düzenledik. Bu etkinlik öğrencilerimizin çok ilgisini çekti. İsteğe bağlı olan yarışmaya bütün öğrencilerimiz katıldı. Bazı öğrencilerimiz 40 gün boyunca 300’ün üzerinde iyilik yaptı. Aslında amaçladığımız hedeflere baktığımız zaman tüm öğrencilerimiz yarışmanın kazananı oldu; fakat sembolik olarak bazı öğrencilere dereceye girdikleri için ödüller verdik.” CİHAN

Yorumlar