Küçükçekmece'de 'Şiir Meydanı' programı

Küçükçekmece Belediyesi ile Şiir Derneği, geleneksel Şiir Meydanı programını düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Küçükçekmece'de 'Şiir Meydanı' programı

Küçükçekmece Belediyesi ile Şiir Derneği, geleneksel Şiir Meydanı programını düzenledi.

Programa Darülaceze ve Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, Darülaceze şairleri, Şiir Derneği Genel Sekreteri Adnan Özer, tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu, şairler Haydar Ergülen, Şenol Sönmez Gül, Furkan Çalışkan ve Yusuf Alper ile pek çok Küçükçekmeceli şiir sever katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Nevzat Bayhan, “Birlikte söyleyeceğimiz çok şarkımız, okuyacağımız şiirimiz var. Böylesi bir etkinlikte söz şairlerin oluyor. Geleneksel Şiir Meydanı, söz ustaları olan şairlerin o ihtişamlı dizelerini dinleyerek söze dair hayallerimize yeni ufuklar açmak için fırsat veriyor” dedi.

Şiir Derneği Sekreteri Adnan Özer, şiir dünyasının gündemini özetlediği konuşmasında, Mısırlı usta şair Ahmet Fuad Necm’den, Necati Cumalı ve Cemal Süreyya ödüllerinden bahsederek, “Eskiden bir ödül aldığınızda hemen kitabınız basılırdı. Şimdi böyle bir şey kalmadı” diye konuştu.

Etkinlikte Behçet Necatigil’in ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın birçok şiiri okundu. Kendi şiirlerini de katılımcılarla paylaşan konuk şairler, Dağlarca ve Necatigil hakkında anekdotlar aktardı. Ayrıca program sonunda, Şiir Meydanı’nda ‘En İyi Şiir Yazan ve Okuyan’ yarışması yapılarak, katılımcılara ‘Şiir Kitabı Seti’ hediye edildi. CİHAN

Yorumlar