Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine teke ve koç desteği

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni hayvancılık destekleri tasarısı kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 80 oranında teke ve...

Google Haberlere Abone ol
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine teke ve koç desteği

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni hayvancılık destekleri tasarısı kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 80 oranında teke ve koç hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

İhsan Akın, Yeşilyurt ilçesine bağlı Zeydan, Cumhuriyet Örnekköy, Cafana, Seyituşağı, İkizce, Özal ve Fatih köylerinde yetiştiricilerle biraraya geldi. Hayvan üreticilerine bakanlığın hayata geçirmeyi planladığı hayvancılık desteklerine ilişkin bilgiler veren Akın, hayvancılık desteklerine ilişkin hazırlanan yeni kanun taslağı yasalaştığında yetiştiricilere teke ve koç için yüzde 80 oranında hibe katkısı sağlanacağını ifade etti.

Yetiştiricilerin sorunlarına da değinen Akın, yaylalardaki su ve sulak alan sıkıntısı bulunduğunu belirtti. Birlik olarak bu sorunların çözümü için proje hazırladıklarını anlatan Akın, ''Yetiştiricilerin yayla dönemlerinde yol, su, tuvalet ve elektrik ihtiyaçlarının karşılanması içeren projemiz devlet-millet işbirliğiyle sorunların çözümünü öngörüyor. Hep dile getirdiğimiz mera ıslah çalışmalarındaki bazı eksik ve aksaklıkların giderilmesi noktasında çözümler sunuyor. Islahla ilgili kurum ve kuruluşların yetiştiricileri desteklemesi gerektiği ve gerekliliğini dile getiriyor.'' dedi.

Çobanlığın meslek olarak tanınması için uzun bir süredir mücadele verdiklerini anımsatan Akın, bununla birlikte çipli küpe sistemine ilişkin bilgiler verdi:

CİHAN

Yorumlar