'Küçük yaşta duygusal ilişkiler kurulması doğru değil'

Yaşam Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev, küçük yaşta duygusal ilişkiler kurulmasının doğru olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Küçük yaşta duygusal ilişkiler kurulması doğru değil'

Yaşam Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev, küçük yaşta duygusal ilişkiler kurulmasının doğru olmadığını söyledi. Türküsev, "İlerleyen yaşlarda yaşanması gereken duygular çocuklarda yaşandığında akademik zeka ile duygusal zeka alt üst oluyor." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Kadınca Kararınca programına konuk olan Türkisev, bakımlı, gösterişli ancak hedefsiz bir gençlik oluştuğu öne sürdü. Türküsev, özellikle maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarının ailelerini varlıklarını yitirmeleri halinde hiçbir hedefleri olmadığı için ne yapacaklarını bilmez durumda olduklarını aktaran Türküsev, Anadolu’da zor şartlar altındaki gençlerin daha başarılı hikayelere sahip olmasını nedenini buna bağladı. Türküsez, "Çünkü onların başarmaktan başka çareleri yok. Hedefsiz insanların önce kendini sorgulayarak hareket etmesi gerekir." diye konuştu.

Evlilik hayatına dair de görüşlerini aktaran Türküsev, evlilik hayatında kadının saçını süpürge yapması yerine saçını yapması tavsiyesinde bulundu. Kadınların çoğu zaman kendilerini bu konuda gereksiz yıprattığına da işaret eden Türküsev, "Kadınlar kendilerine yatırım yapmalı. Evliliklerde farklı bir ilişki kurarak hem dost, hem arkadaş hem de eş olmak gerekir. Kadınların bakımlı olması da çok önemli." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar