Küçük Umut, göz yaşları arasında toprağa verildi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde dört gündür kayıp olan ve dün İstanbul-İzmir karayolu kenarındaki TCDD lojmanlarının bahçesinde su kuyusunda cesedi bulunan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak, memleketi Akhisar'da son yolculuğuna göz...

Google Haberlere Abone ol
Küçük Umut, göz yaşları arasında toprağa verildi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde dört gündür kayıp olan ve dün İstanbul-İzmir karayolu kenarındaki TCDD lojmanlarının bahçesinde su kuyusunda cesedi bulunan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak, memleketi Akhisar'da son yolculuğuna göz yaşları arasında uğurlandı.

Umut'un cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan Akhisar'daki evine cenaze aracıyla getirildi. Umut'un cenazesi baba ocağında helallik alındıktan sonra, cenaze namazının kılınacağı Akhisar Yeni Gülruh Camisi’nde götürüldü. Camide anne Kibariye Zambak ve baba Hasan Hüseyin Zambak ile dede Ali Kaya'nın feryatları yürek dağlarken Umut’un mahalle arkadaşı Ahmet Küçük'ün tabuta sarılıp ağlaması dikkat çekti.

Umut Zambak, Akhisar Yeni Gülruh Cami’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şiddetli yağmura rağmen çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede 4 gündür oğullarını her yerde arayan acılı ailenin feryatları ise yürek burktu. Anne Kibariye Zambak oğlunun ardından, "Melek kokulu oğlum seni cennete uğurluyorum. Bunlar sevinç gözyaşlarım" diyerek gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda cenaze aracına kadar taşınan küçük Umut, daha sonra Akhisar İlçesi Yeni Mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

25 Nisan Cuma günü okuldan çıktıktan sonra bir arkadaşıyla internet kafeye giden, ardından güvenlik kameralarına yansıyan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Akhisar Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Umut Zambak’ın cesedi dün evinin uzağındaki Akhisar Tren Garında bulunan 17 metre derinliğindeki bir su kuyusunun içinden çıkarılmıştı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Umut'un arkadaşıyla birlikte Tren İstasyonu yanındaki eski su sarnıcı civarında bir süre oynadıkları ve Umut'un sarnıcın içine girerek duvarda asılı olan bisikleti almak isterken su kuyusuna düştüğünün tespit edildiği açıklanmıştı. Küçük Umut'un yapılan ilk muayenesinde ölüm sebebinin yüksekten düşmeye bağlı travmatik lezyon olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar