Küçük Millet Meclisi eğitim sistemi ve dershaneleri tartıştı

Temelde amacı, sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Batman Küçük Millet Meclisi, aralık ayı 'Ön Yargılar Giremez' toplantısını Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Küçük Millet Meclisi eğitim sistemi ve dershaneleri tartıştı

Temelde amacı, sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Batman Küçük Millet Meclisi, aralık ayı 'Ön Yargılar Giremez' toplantısını Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.
Toplantıda 'Eğitim Sistemi ve Dershaneler' konusu ele alındı.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri son günlerde toplum nezdinde en çok konuşulan eğitim sistemi ve dershanelerin kapatılması/dönüştürülmesi konusundaki görüşlerini açıkladı. Toplantıya katılan STK temsilcilerinin büyük kısmı dershaneyi ortaya çıkaran sebebin eğitim sistemi olduğunu, dershanelerin kapatılmasından ziyade eğitim sisteminin düzeltilmesi konusunda fikir belirtti. Eğitim ve dershanelerin herkesi yakından ilgilendirdiğine dikkat çekilen toplantıda, çocukların bu ülkenin geleceği olduğu, çocukların üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığı dile getirildi.

Dershanelerden ziyade sistemin kendisinin sorun olduğunu ifade eden M. Salih Aslan, "AK Parti 10 yıl 20 yıl sonrasını dizayn eden bir iktidar. Bunu da dershaneler noktasında aldığı kararda çok net gösteriyor. Dershanelerin kendisi sorun değil, sorun olan sistemin kendisidir. Çünkü sistemi var eden dershane değil, dershaneyi var eden sistemdir. Sistem hasta olduğu için dershaneler hasta gözüküyor. Eğitim kurumu olarak baktığımızda dershane hiç de başarısız değildir. AK Parti sistemi tamir mi etmeye çalışıyor, hayır. Burada dershanelere yönelik yapılan müdahale aslında sistemin neoliberal noktasında yeniden örgütlenmesinde yeni adımlar atmaktır. Bunu nereden çıkartıyoruz, aslında dershaneler kapatılmak istenmiyor, yerine özel okullar getirilmek isteniyor. Bu özel okullar devlet tarafından bir süre beslenip ondan sonra da insanlar özel sektörle baş başa bırakılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

"FUTBOLDA 30 YILDIR 2 SİSTEM REVAÇTA, 10 YILDA EĞİTİMDE ONLARCA SİSTEM DENENDİ"

Dershaneleri ortaya çıkaran sebebin eğitim sistemi olduğunu, dershanelerin kapatılmasından ziyade eğitim sisteminin düzeltilmesi gerektiğini savunan Nevaf Taş ise sık değiştirilen eğitim sisteminden yakındı.

Taş, "Futbolda birçok sistem var, ancak son 30 yılda en çok kullanılan 4-4-2 ve 3-5-2 sistemi kullanılıyor. Yani 30 yılda iki sistem eğitim, sistemimizde ise son 10 yılda onlarca sistem kullanıldı, hala kullanılmaya devam ediliyor. Öğretmenlerin de en çok zorlandıkları konu bu sistem değişikliği, daha birine adapte olmadan sistem değişiyor. Böyle bir sistem içerisinde öğrencilerin bocalamamasını beklemek herhalde hayalden ibarettir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar