Küçük Mert’in ölümüne neden olan baza sokağa atıldı

Evde bazanın altından kitap almak isterken üzerine baza kapağı düşmesi sonucu hayatını kaybeden Mert’in ölümüne neden olan baza annesi Ayşe Bakır tarafından sokağa atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Küçük Mert’in ölümüne neden olan baza sokağa atıldı

Evde bazanın altından kitap almak isterken üzerine baza kapağı düşmesi sonucu hayatını kaybeden Mert’in ölümüne neden olan baza annesi Ayşe Bakır tarafından sokağa atıldı. Aile fertleri hem bazayı yapan firmadan hem de çocuk yoğun bakımda yer bulamamaktan dolayı şikayetçi oldu.

Elbistan’da Yunus Emre Mahallesi Ayçiçek Sokak’ta meydana gelen olayda akşam saatlerinde ders çalışmak için bazanın altında bulunan kitaplarını almak isteyen Mert Bakır (7) baza kapağının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Çocuğun ölümüne sebep olan baza, anne Ayşe Bakır tarafından sokağa atıldı. "Bu baza benim için düşmandır" diyen anne Bakır, katil olarak gördüğü bazayı sokağa attı. Sokağa atılan baza ekonomik durumu iyi olmayan biri tarafından alınırken, Mert Bakır’ın amcası Hüseyin Bakır, gereken yerlere şikayetçi olduklarını kaydetti.

Amca Bakır, “Annesi de olayın şokunda. Bir türlü bir şey söyleyemiyor. Evde anne ile çocuğu var. Başkası yok. Polis geldi, olay yerini inceledi. Savcı olaya el koydu." dedi. Bazanın durumunu uzmanların incelediğini anlatan amca Hüseyin Bakır, "Bazada sistem budur. Uzmanlar tarafından baza inceleniyor. Bizim gördüğümüz, çocuğun ölümüne sebep olan budur. Çocuğa yoğun bakım ünitesinde yatak bulamadık. K.Maraş, G.Antep, Malatya, Diyarbakır yoğun bakım ünitesinde çocuğa o an müdahale edebilecek yoğun bakım yatağı bulamadık. İlgili yerleri aradık. Devlet hastanesinde de herkes araya girdi. Bulamadık. Başka kimsenin bu durumu yaşamaması için çözüm bulunmalı. Gerekli yerlere çocuk yoğun bakım yatak sayısı artarsa bir can kaybı daha az olur." diye konuştu.

ANNE MUTFAKTA BULAŞIK YIKIYORMUŞ

Hüseyin Bakır olayı şöyle anlattı: "Anne mutfakta bulaşıklara falan bakıyormuş. Çocuğun altta defter kitap kalemi varmış. Pazartesi gününe hazırlık yapıyormuş. Anne zannediyor ki hazırlığını görüyor. Başka kimse yok. Çocuk kaldırıyor. Sonra anne fark ediyor. Bakıyor ki göğüsten yukarısı simsiyah olmuş. O şekilde buluyor. Bağırıyor, komşular yetişiyor. 112’yi arıyor. Ambulans geliyor. Müdahale ediliyor. Kalbi çalıştırılıyor, çocuk hastanesine götürülüyor orada yapılacak bir şey olmadığını tespit edince devlet hastanesine sevk edildi. Burada doktorlar gereken müdahaleyi yaptılar, ama sonuç çıkmadı."

BAZA SOKAĞA ATILDI

Anne Ayşe Bakır çocuğun hayatına mal olan bazaya daha fazla dayanamadı ve akşam saatlerinde komşuların da yardımıyla bazayı sokağa attı. Anne Ayşe Bakır, "Bu bazayı bir daha görmeyeyim. Çocuğumun acı anısı olmasın. Acısı tekrar gözümün önünde durmasın. Gördükçe acıyı yaşamak istemiyorum, bakmak istemiyorum. Bu baza gözümde düşman oldu." diyerek sokağa bıraktırdı. Komşular ise bazayı ekonomik durumu iyi olmayan birine verdi. CİHAN

Yorumlar