Kucaklarında çocuklarıyla Sevgililer Günü'nde yeniden evlendiler

Bursa’da resmi nikahı olmadan dini nikahla yaşayan 17 çift, Sevgililer Günü'nde düzenlenen törenle yeniden evlenme sevinci yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Kucaklarında çocuklarıyla Sevgililer Günü'nde yeniden evlendiler

Bursa’da resmi nikahı olmadan dini nikahla yaşayan 17 çift, Sevgililer Günü'nde düzenlenen törenle yeniden evlenme sevinci yaşadı.

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen toplu nikah töreni, Tavacı Recep Usta Restoran'da gerçekleşti. Törene katılan bazı çiftlerin kucaklarında çocuklarıyla gelip evlilik cüzdanlarını alması ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Uzun bir süredir yalnızca dini nikahla yaşayan 17 çift, yeniden evlenip dünyaevine girmenin mutluluğunu yaşadı. Çiftlerin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kıyarken, Vali Münir Karaloğlu da nikah şahidi oldu. Başkan Altepe, evlilik kurumunun önemine dikkat çekerek, çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diledi. Vali Münir Karaloğlu ise anne ve babalara resmi nikah konusunda tavsiyelerde bulundu. Karaloğlu, "Özellikle resmi nikah olmadan yaşayan çiftlerde daha çok kadın tarafı mağdur oluyor. Ben anne ve babalara sesleniyorum. Resmi nikah olmadan kesinlikle kızınızın düğününü yapmayın. Mutlaka resmi nikahtan sonra dini nikah yapın." şeklinde konuştu.

Yeniden evlenen çiftlere bazı nasihatlerde bulunan Vali Karaloğlu, "Aranızdaki sevgi ve saygıyı azaltmayın. Sevgi emek ister. Zor zamanlarda hayat her zaman düz bir yol değildir. İnişler ve çıkışlar olur. Zorluklarla karşılaştığınızda birbirinize sahip çıkın. Zorluklara karşı dikkatli olun. Çünkü bunları sevgi ve aşklarınızla aşarsınız." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, evlenen çiftlerden gelinlere nikah cüzdanlarını verdi. Uzun yıllar resmi nikah yaptırmayan bazı eşler ise evlilik cüzdanlarını çocuklarıyla birlikte aldı. Tören, protokol üyeleri ve çiftlerin, düğün pastasını kesmesi ile tamamlandı. CİHAN

Yorumlar