KÜ Deneysel Araştırma Merkezi açıldı

Hayırsever işadamı Dr. Hüseyin Aytemiz tarafından yaptırılan ‘Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi’, Kırıkkale Üniversitesi’nde (KÜ) gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
KÜ Deneysel Araştırma Merkezi açıldı

Hayırsever işadamı Dr. Hüseyin Aytemiz tarafından yaptırılan ‘Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi’, Kırıkkale Üniversitesi’nde (KÜ) gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

    Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra fare, Yeni Zellanda tavşanı gibi deney hayvanlarının ve son teknoloji cihazların bulunduğu merkez gezildi.

    Üniversite Kampüsü'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Kırıkkale Üniversitesi Belediye Başkanı Halil Danacı, Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İşadamı Dr. Hüseyin Aytemiz, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuvarları Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Siyami Karahan, üniversite öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yapılan protokol konuşmalarından sonra Aytemiz’e plaket takdim edilerek protokol tarafından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

    Kırıkkale Üniversitesi’nin ilin gözbebeği olduğunu ifade eden Aytemiz, “İlimizin hem kültür hayatına hem de ekonomik hayatına katkıları çoktur. Hakikaten gurur duyacağımız bir eser meydana geldi. Biz bu eserimizle, çorbanın içinde tuzumuz olsun istedik. İsmimin buraya verilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ediyorum. Bu araştırma merkezimizin üniversitemize, Kırıkkalemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

    Dr. Aytemiz’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, “En önemli teşekkürümüz bize bu tesisi kazandıran ve şu anda aramızda bulunan Aytemiz ve ailesinedir. Sayın Aytemiz’in kendi memleketinden sonra Kırıkkale’ye çok önemli yatırımlar yaptı. Hayır elli bu insanlar hakikaten elleri öpülesi insanlardır. Bu tür bağışlarla yapılan binalar insanlar yararlanacağı için önemlidir.” şeklinde konuştu.

    Yıldız, “Bu merkezlerde ve okullarda ülkemizin zenginlik kaynakları olan gençlerimiz eğitim görecek ve yetişecek, bu memlekete hizmet edeceklerdir. Bundan daha büyük ve daha sevap bir iş olabilir mi. Açılışını yapacağımız bu binada bilimsel ve deneysel araştırmalar yapılacak, bunlar yayına dönüşecek, bilim âlemiyle paylaşılacak, uygulama safhasına yansımaları olacak. Bu tür hayır harcamalarına dinimizde de ehemmiyet verilmiştir. İnsana yatırımdan daha önemli bir şey olamaz. Kırıkkale Üniversitesi adına, gençlerimiz adına ve Türkiye adına Sayın Aytemiz’e ve ailesine teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.

    Hizmete açılan merkez hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Karahan ise “Bu merkez, üniversitemiz araştırmacılarına, talep doğduğunda tüm ülkemiz araştırmacılarına hizmet vermek amacıyla deneylerde sıklıkla kullanılan deney hayvanlarının üretileceği, barındırılacağı, bilimsel amaçlar doğrultusunda kullanılacağı bir altyapı olarak planlanmıştır. Yine bu merkez Aytemiz şirketler grubu tarafından inşa edilerek üniversitemize hibe edilmiş, binanın donanımı ise Kalkınma Bakanlığımız tarafından desteklenen proje kapsamında tamamlanmıştır.” şeklinde konuştu.

    Karahan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Laboratuvarına bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde araştırmalara destek olmak amacıyla bir veteriner hekim, bir veteriner teknisyen, bir hayvan bakıcısı ve temizlik elemanları çalışmaktadır. Tıp, veteriner, diş hekimliği biyoloji ve biyomühendislik gibi alanlarda araştırma yapan önemli bir altyapıya imkân sunacak olan merkezde ilaç geliştirme, etken maddelerin canlılara vereceği zararlar yani biyouyumluluk çalışmaları, yeni cerrahi tekniklerin geliştirilmesi, implant denemeleri, hastalıkların mekanizmaların araştırılması gibi birçok konuda araştırmalar yapılacaktır.” CİHAN

Yorumlar