KTO’dan sözleşme uyarısı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, idari para cezalarının artışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
KTO’dan sözleşme uyarısı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, idari para cezalarının artışı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Hiçyılmaz, şirketlerin ana sözleşmelerinin Türk Ticaret Kanunu’na uyumlu hale getirilme süresi hakkında da uyarı yaptı.

    Başkan Hiçyılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca Türk Ticaret Kanunu'ndaki idari para cezalarının, her yıl yeniden değerleme oranında artırıldığını belirtti. Başkan Hiçyılmaz, Türk Ticaret Kanunu'nda bazı fiillerin kabahat olarak tanımlandığını ve bu fiillerin işlenmesi halinde de idari para cezaları uygulanmasının öngörüldüğünü kaydetti. Hiçyılmaz, 2014'te tescil ve kayıt için gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 2 bin 240 lira ceza uygulanacağını hatırlattı.

    Hiçyılmaz, anonim ve limited şirketlerin ana sözleşmelerinin Türk Ticaret Kanunu’na uyumlu hale getirilme süresinin 01 Temmuz 2014 tarihine kadar uzatıldığını vurguladı.
CİHAN

Yorumlar