KTO, Filistin’e saldıran İsrail’i kınadı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İsrail’in, Filistin’in Gazze şehrine yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. Hiçyılmaz, "İsrail yaklaşık 11 gündür sürdürdüğü katliamlarına başlattığı...

Google Haberlere Abone ol
KTO, Filistin’e saldıran İsrail’i kınadı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İsrail’in, Filistin’in Gazze şehrine yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. Hiçyılmaz, "İsrail yaklaşık 11 gündür sürdürdüğü katliamlarına başlattığı kara harekâtı ile devam etmektedir. İsrail’in çocuk, kadın ve yaşlı demeden Müslümanları katletmesini kınıyor ve lanetliyorum." dedi.

İsrail’in temmuz ayının ikinci haftasından beri masum sivillerin yaşadığı Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Hiçyılmaz, "Çoluk çocuk demeden yüzlerce insan o topraklarda dünyanın gözü önünde katledilmekte, binlercesi de yaralanmaktadır. Plajlarda oynayan masum çocuklar, İsrail’in açtığı ateş ile öldürülmektedir. Bunun İsrail’in işlediği insanlık suçlarının ilki olmadığını iyi biliyor, sonuncusu olmasını da Yüce Allah’tan diliyorum." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ateşkes anlaşması ile zulmün bitmesine ilişkin umutların yeşerdiğini belirten Hiçyılmaz, "Bu umutlar, Gazze’ye başlatılan kara harekâtı ile son bulmuştur. Daha fazla sivilin ölümüne yol açacak operasyonların kısa sürede bitmesi için dünya devletlerinin seyirci kalmaması ve katliama dur demesini beklediğimizi belirtmek istiyorum." diye kaydetti.

Saldırıların bir an önce durması için İslam dünyasının birlikte hareket etmesinin şart olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, açıklamasında şunları ifade etti: "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin bu zalim saldırılar karşısında suskun kalması da geçmişte yaşanan trajedilere bir yenisinin eklenmesine neden olmaktadır. İsrail’in bu duyarsızlıktan aldığı güç ile masumların üstüne bomba yağdırmasını ve çocuk, kadın ve yaşlı demeden Müslümanları katletmesini kınıyor ve lanetliyorum. Açlık ve yoksulluğun yaşandığı Gazze’ye uygulanan İsrail ambargosu mutlaka kısa sürede kaldırılmalıdır. Filistinlilerin kendi yaşam haklarını kullanmasına ve bir devlet olarak tanınmasına dünya tarafından destek olunmalıdır." CİHAN

Yorumlar