KSÜ’de, ‘Hıdırellez geleneği’ konulu panel düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tarih ve Kültür öğrenci topluluğu tarafından 'Anadolu'da Hıdırellez Geleneği" konulu panel düzelendi.    Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu adına panelin açılış konuşmasını...

Google Haberlere Abone ol
KSÜ’de, ‘Hıdırellez geleneği’ konulu panel düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tarih ve Kültür öğrenci topluluğu tarafından 'Anadolu'da Hıdırellez Geleneği" konulu panel düzelendi.

    Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu adına panelin açılış konuşmasını yapan KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan, temelleri Orta Asya’da atılan Hıdırellez geleneğinin, Türkistan coğrafyasında kutlanan bir bahar bayramı olduğunu söyledi.

    Panele katılan Adıyaman Hızır Üryan Ocağı’na bağlı Dede Ali Büyükşahin de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Teşekkür konuşmalarının ardından KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Gündoğan başkanlığında ‘Anadolu’da Hıdrellez Geleneği’ konulu panele geçildi. Panelde, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. İlyas Üzüm, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Yaman ve KSÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selahattin Söğüş görüşlerini bildirdi.

    Daha sonra Adıyaman Hızır Üryan Ocağı’na bağlı Dede Ali Büyükşahin’in yaptırdığı dua ile Semah Törenine geçildi. Etkinlik, KSÜ bahçesinde etli Hıdrellez Pilavı ve ayran ikram ile son buldu. CİHAN

Yorumlar