KRV’li gençlerin eğitim durumunda yükseliş var

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti; Uyum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Guntram Schneider düzenlediği basın toplantısında, KRV’de yaşayan gençlerin eğitim ve iş durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Google Haberlere Abone ol
KRV’li gençlerin eğitim durumunda yükseliş var

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti; Uyum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Guntram Schneider düzenlediği basın toplantısında, KRV’de yaşayan gençlerin eğitim ve iş durumuna ilişkin bilgiler verdi. 18 ile 29 yaş arası gençlerin eğitim durumlarına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Schneider, geçen yıla bakarak Yüksek Okul diplomalı gençlerin sayısındaki artıştan oldukça memnuniyet verici olduğunu söylerken, aynı zamanda yüksek eğitimi olmayan gençlerdeki yoksulluk riskinin arttığını vurguladı.

2012 yılında, genç erkeklerin, yüzde 39,0 gibi bir oranla, genç hanımların ise yüzde 48,9’luk bir oranla Yüksek Okul’a giriş yeterliliği (Fachhochschulreife) ve Lise bitirme derecesi (Hochschulreife-Abitur) diplomasına eriştikleri beyan edildi. 2005 yılında bu oran, genç erkeklerde yüzde 35,9 iken, genç hanımlarda yüzde 41,1 idi. Bakan Schneider’in verilerine göre, Hauptschule diplomasına sahip olan kişi sayısı ise giderek düşüyor.

Erkekler’de yüzde 25,3’ten, yüzde 21,7’ye inen bu oran; hanımlarda ise, yüzde 18,0’dan, yüzde 14,2’ye geriledi. Yabancı öğrencilerin diplomalarında da bir yükseliş gözlemleniyor. Yine Bakan’ın açıklamasına göre, Fachhochschulreife ve Hochschulreife diplomalarına erişen yabancı öğrenci oranı yüzde 28,7’den, yüzde 35,3’e yükseldi. Hauptschule diplomasına ulaşan yabancı genç sayısı ise, yüzde 31,3’ten, yüzde 24,0’a düştü.

Schneider konuşmasında ayrıca, iş yerlerinin gençlerdeki eğitim seviyesinin düşüklüğünden yakınmalarına anlam veremediğini ve iş yerlerinin gençlerdeki potensiyali görerek, onlara şans tanımaları gerektiğinin altını çizdi. CİHAN

Yorumlar