KRV’deki suç oranları geriledi

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde 2013 Suç İstatistikleri Raporu’nu tanıtan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, işlenen suç oranlarında gerileme olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
KRV’deki suç oranları geriledi

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde 2013 Suç İstatistikleri Raporu’nu tanıtan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, işlenen suç oranlarında gerileme olduğunu duyurdu. ’’Çocuk ve gençlik suçlarında son on yılın en düşük oranına ulaştık.’’ diyen İçişleri Bakanı Jaeger, şiddet oranlarında da son dört yılda üst üste bir gerileme tespit edildiğini, ancak ev soygunlarında hafifde olsa bir artış yaşandığını açıkladı. Eyalet İçişleri Bakanlığı’nın resmi verilerinde 2013 yılında toplam 1 milyon 48 bin suç olayı kayda geçti.

Bu da 2012 yılına göre toplamda 33 bin 400 daha az olayın yaşandığını ortaya koyuyor. Bu olayların 54 bin 953’ü ev soygunu. Bu ise bir önceki yıla göre yüzde 1,5 oranında artış anlamına geliyor. KRV’de geçtiğimiz aylarda ev soygunlarına karşı polis memurları seferber edilmiş, vatandaşlar ev soygunlarına karşı tedbirler hakkında bilgilendirilmişlerdi. Ancak bu bilgilendirmelere rağmen hırsızlık olaylarındaki artışı muhalefet partileri de daha önce eleştirmiş, polislerin reklam yerine daha faydalı işlerde görev almaları gerektiğine vurgu yapmışlardı. CİHAN

Yorumlar