KRV'de Sosyal Demokratlar Türk basınını önemsiyor

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Meclis Grubu Başkanı Norbert Römer ve Türk milletvekili İbrahim Yetim mecliste Türk basın mensupları ile bir araya geldi. Römer, “Sizleri önemsiyoruz, bundan sonra bu toplantıyı düzenli...

Google Haberlere Abone ol
KRV'de Sosyal Demokratlar Türk basınını önemsiyor

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Meclis Grubu Başkanı Norbert Römer ve Türk milletvekili İbrahim Yetim mecliste Türk basın mensupları ile bir araya geldi. Römer, “Sizleri önemsiyoruz, bundan sonra bu toplantıyı düzenli aralıklarla yapmayı düşünüyoruz.” dedi. Bu şekilde Türk basını ile yakın ilişkiler için çabalayan tek partinin SPD olduğunu anlatan Römer, “Siz bizim için meseleleri toplumun önemli noktalarına taşıma vasıtalarısınız, irtibatımızsınız.” dedi.

Römer ve Yetim, Avrupa, yerel ve uyum meclisi seçimlerinin sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. Uyum meclislerinin yeterince değer görmediği eleştirisine iyimser yaklaşan Römer, “Aslında uyum meclislerini önemsiyoruz ve önemli görülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Yerel seçimlerde belki en büyük başarıya SPD’nin Thomas Geisel ile Düsseldorf’ta kazanarak yakaladığını anlatan Römer, “İleriki dönemde Thomas Geisel gibi bir insancıl belediye başkanı ile çalışmalarımız artacaktır ve eyalet meclisi Düsseldorf’a bu değişim olumlu yansıyacaktır. Gerçi eski belediye başkanı Elbers'in de bize zorluk çıkarttığı söylenemez.” dedi.

CİHAN

Yorumlar