KRV’de anaokulları için yeni düzenlemeler getirildi

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Aile Bakanı Ute Schaefer (SPD), dün düzenlediği basın toplantısında anaokulu reformlarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
KRV’de anaokulları için yeni düzenlemeler getirildi

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Aile Bakanı Ute Schaefer (SPD), dün düzenlediği basın toplantısında anaokulu reformlarını açıkladı. İlk etapta bütün anaokullarına en az bir personel kazandırmayı hedefleyen bakanlık, anaokullarına sunulan genel bütçelerde artışa gidiyor.

İki gruplu anaokullarına 4 bin Euro ekstra bütçe vermeyi kararlaştıran Bakan Schaefer, her bir fazla gruba 2 bin Euro daha verileceğini duyurdu. Bu bütçenin harcaması ise anaokulu idarecisinin görevi, fakat personelin yükünü hafifletmeye yönelik harcamaların yapıldığı da zorunlu olarak tespit edilip belgelendirilecek.

İkinci etapta sosyal bakımdan zayıf bölgelerdeki anaokullarına ayriyeten 45 milyon Euro tutarında bir bütçe akacak. Bu şekilde bin 800 anaokulu ekstra maddi desteklerle donatılacak. Bakan Schaefer üçüncü etapta anaokulu eğitiminin başladığı ilk andan itibaren dil eğitimi teşviki verileceğini açıkladı. Bunun için eğitmenler sürekli olarak çocukların dil bilgisi gelişimini rapor edecek.

Buna hazırlık olarak eğitimcilerin katılacağı seminerler için 5 milyon Euro değerinde bir kaynak sağlandı. Son olarak belediyelerin ailelerin anaokulu yeri talebine en geç 6 aylık bir süre zarfında olumlu yanıt vermek zorunda olmaları kanunlaştırldı. CİHAN

Yorumlar