KRV Maliye Bakanlığı’nda hem meslek eğitimi hem üniversite imkanı

Kuzey Ren-Vestfalye (KRV) Eyaleti Maliye Bakanlığı meslek eğitim yeri arayan gençlere cazip teklifler sunuyor. Bakanlık bünyesinde verilecek meslek eğitiminden sonra öğrenciler aldığı eğitim durumuna göre bakanlıkta alt orta ve yüksek dereceli...

Google Haberlere Abone ol
KRV Maliye Bakanlığı’nda hem meslek eğitimi hem üniversite imkanı

Kuzey Ren-Vestfalye (KRV) Eyaleti Maliye Bakanlığı meslek eğitim yeri arayan gençlere cazip teklifler sunuyor. Bakanlık bünyesinde verilecek meslek eğitiminden sonra öğrenciler aldığı eğitim durumuna göre bakanlıkta alt orta ve yüksek dereceli memur statüsü kazanabilecekler. Seçilebilecek meslekler arasında maliye müfettişliği, IT uzmanlığı, dış kontrolör ve masa başı memurlıkları şeklinde sıralanıyor. Maliyede idari işlerde çalışacak elemanların eğitimi Maliye Okulu (Landesfinanzschule) veya maliyenin şubelerinde gerçekleşecek.

İki yıllık eğitim sonunda Finanzwirt diploması alacak öğrenciden başlama şartı olarak Fachoberschule veya dengi diplomalar bekleniyor. Çıraklık eğitiminin yanı sıra bakanlık, isteyen gençlere aynı zaman diliminde paralel olarak üniversite okuma imkanı da sunuyor. Bu hakkı kullanmak için ilgililerden beklenen şart ise Abitur diploması veya Fachabitur diploması. Maliye Bakanlığı gençlerin eğitim alacağı Schloss Nordkirchen ile düzenli bir şekilde alınan teorik bilgi ile pratik bilgileri uyuşturma adına işbirliği yapacak.

Bu okulu bitiren öğrencilerin 3 yıl eğitim göreceği ve Diplom Finanzwirt (FH) diploması alacakları bildirildi. CİHAN

Yorumlar