KRV, Doğu Avrupalı göçüne uyum kılavuzları ile hazırlanıyor

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti hükümeti, Doğu Avrupa’dan gerçekleşen göçten ağırlıklı olarak etkilenen belediyelere uyum kılavuzları (Integrationslotsen) ile destek sağlamak istiyor. SPD Eyalet Meclis Grubu Uyum Politikası Sözcüsü İbrahim...

Google Haberlere Abone ol
KRV, Doğu Avrupalı göçüne uyum kılavuzları ile hazırlanıyor

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti hükümeti, Doğu Avrupa’dan gerçekleşen göçten ağırlıklı olarak etkilenen belediyelere uyum kılavuzları (Integrationslotsen) ile destek sağlamak istiyor.

SPD Eyalet Meclis Grubu Uyum Politikası Sözcüsü İbrahim Yetim, Uyum Kılavuzları'nın önemini “Fahri olarak görev alan bu insanlar, yeni gelenler ile kurumlar arasında önemli bir köprü rolü üsteleniyorlar." sözleriyle vurguluyor.

Projenin önemini anlatan Yetim, “Burada yaşayan insanlarla ilgilenmemiz şart. Yeni göç eden insanların en büyük sorunları dil, resmi dairelerden korku ve işsizlikten oluşmaktadır. Yeni göçmenlere bundan sonra danışma merkezlerine, resmi dairelere, okullara veya doktorlara gidecekleri zaman, Uyum Kılavuzları hem yönlendirecekler, hem de eşlik edeceklerdir. Bunun için fahri Uyum Kılavuzları yeni hemşehrilerimiz için önemli kişilerdir. Aynı zamanda yeni göçmenlerle irtibata geçmekte zorluk çeken belediyeler için de yararlı olacaktır. Yeni hemşehrilerimizin bir çoğu buradaki olanaklar ve kurumlar hakkında yeterince bilgiye sahip değiller." dedi.

Belediyelere nasıl destek verildiğini anlatan Yetim, yerel yönetimlerin 31 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuruda bulunabileceğini, eyalet hükümetinin teşvikinin 2015’in sonuna kadar süreceği bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar