Kriz bekleyenlere bir kötü haber de Melih Gökçek'ten

İstifası istenen belediye başkanları arasında adı geçen Recep Altepe'nin istifasından sonra şimdi de Melih Gökçek'in istifa edeceğine dair açıklama geldi. Gökçek, cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kriz bekleyenlere bir kötü haber de Melih Gökçek'ten

Sonhaberler | Haber Merkezi

AK Parti'de kriz bekleyenlerden bir kötü haber de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. Gökçek'in cumartesi günü istifa edeceği açıklandı. Bugün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de isitfasını açıklamıştı. 

Gökçek'in istifa edeceğine dair ilk haber Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in yönettiği Beyaz TV'de bir programın sunuculuğunu üstlenen Tahir Sarıkaya'dan gelmişti. Sarıkaya, "Melih Gökçek önümüzdeki günlerde istifasını verecek" demişti.

Sarıkaya, Melih Gökçek'in direnmediğini, önümüzdeki günlerde istifasını vereceğini söylemişti. Gökçek ile telefonda görüştüğünü belirten Sarıkaya, yayında şu ifadeleri kullandı: "10 gündür Melih Gökçek hiçbir yere çıkmıyor. 10 gündür Melih Gökçek'le ilgili CHP'li dediler, CHP'ye geçiyor dediler. Meral Akşener'e geçiyor dediler, 10 gündür… Tayyip Erdoğan'la ilgili önemli şeyler çıkaracak, AK Parti'yi kötüleyecek dediler. Dün kendisiyle telefonda konuştum, hepsine gülüp geçiyor sevgili seyirciler. Önümüzdeki günlerde Melih Gökçek de tabii istifasını verecek sevgili seyirciler, direndiği yok." 

GÖKÇEK SON NOKTAYI KOYDU

Tartışmalar devam ederken Melih Gökçek bugün (23 Ekim 2017) Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi görüştü. Gökçek, görüme sonrasında Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak tartışmalara son noktayı koydu. Gökçek, Cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı. 

"MELİH GÖKÇEK SALI GÜNÜ İSTİFA EDİYOR" DENİLMİŞTİ

Öte yandan AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de, katıldığı bir canlı yayında "Gökçek'in önümüzdeki salı günü istifasını vereceğini biliyorum. Bunu da kamuoyunu söylüyorum" dedi. Deligöz, "AK Parti'nin rakipleriyle özellikle de CHP ile en iyi mücadele eden AK Partili belediye başkanıydı. Ancak Cumhurbaşkanımızın öngördüğü metal yorgunluğu kabul etmeliyiz. Bu bir bayrak yarışıdır" şeklinde konuştu.

RECEP ALTEPE'DEN DE İSTİFA SİNYALİ GELMİŞTİ VE İSTİFA ETTİ

Melih Gökçek'ten önce Recep Altepe'den de istifa sinyali gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen isimler arasında gösterilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, yakın çevresine pazartesi günü istifa edeceğini söylediği iddia edildi. Bosna Hersek ziyaretini tamamlayan Başkan Altepe, dün yurda dönüşünde gazetecilerin "İstifanız istendi mi?" sorusuna "Benim böyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa’ya dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu anda açıklanacak bir şey yok. Görevimin başındayım" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün gün içersinde hiç bir törene katılmadı. Başkan Recep Altepe’nin yakınlarına pazartesi günü düzenleyeceği bir basın toplantısı ile istifasını duyurmayı düşündüğünü söylediği ileri sürüldü.

Altepe’ye yakın kaynaklar, şu bilgileri vermişti: Kendisi, geçtiğimiz çarşamba günü Başbakan ile görüştü. Sonra yurt dışına gitti. Dönüşte yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Halen görevinin başında olduğunu belirtmek istedi. Kendisi son anda bir gelişme olmazsa pazartesi günü düzenlenecek bir basın toplantısı ile istifasını duyurabileceğini söyledi.

Altepe bugün (23 Ekim 2017) tarihinde yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. 

AK PARTİ'DEN NET MESAJ

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, istifası istenen belediye başkanlarının görevi devretmemeleri halinde, gereğinin yapılacağını ancak konunun o noktaya geleceğini düşünmediğini söyledi. AK Parti Konya il başkanının istifa etmesinin ardından yerine atanacak yeni il başkanını belirlemek için düzenlenen temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sorgun, istifası istenen belediye başkanlarının istifa etmemesi halinde nasıl bir süreç izleneceği yönündeki soru üzerine, böyle bir durumla karşılaşacaklarını düşünmediğini belirterek, “Partinin yetki kurullarında bunlar görüşülür, gereği yapılır” dedi. Hiç kimsenin vazgeçilmez olmadığını, 2019 seçimleri öncesinden belediye başkanlarının emaneti teslim edeceğini ifade eden Sorgun şöyle konuştu, “Uzaylılar gelip bizi yönetmeyecek, biz buradayız. AK Parti bir misyon partisidir, dava partisidir, ideoloji partisi değil ama bir ideal partisidir. Şahıslar fanidir baki olan Allah’tır, ülkemizdir, davamızdır, milletimizdir, memleketimizdir. Bizim davamız fani insanlarla baki değildir ama hasbelkader onların taşıyıcısı oluruz biz. Ona ne kadar hizmet edersek o koltukları ne kadar doldurtabilirsek koltuklardan güç alan değil konjonktürel ağırlıklar değil özgül ağırlıklar önemlidir. Onun için koltuklar iş elbisesi gibidir. İş yapacağınız zaman giyersiniz sonra onu çıkarırsınız özünüz neyse o kalır. Aslolan özgül ağırlıklardır konjonktürel ağırlıklar değil. Hiçbir kimse vazgeçilmez değildir, Hiç birimiz bunu ben önce kendime söylüyorum vazgeçilmez değiliz. Mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur. Vazgeçmeyeceğimiz değerlerimizdir, inançlarımızdır, ideallerimizdir, milletimizdir, memleketimizdir, özgürlüğümüzdür. Bizler ancak bunu taşıyıcısı olabildiğimiz kadar anlam ifade ederiz. Önümüzdeki süreç gerçekten ülkemiz açısından hassas bir süreç. Elbette siz şu cümlelere alışıksınız. Klasik gelebilir bu seçim çok önemli. Hangi seçim önemsiz bizim için. Demokrasinin yerleştiği ülkede veya dünyanın en pahalı coğrafyasında olan bir ülkede hangi seçim önemsiz. 2019 seçiminin önemsiz olduğunu iddia edebilecek kimse var mı? Şu içinden geçtiğimiz çemberde sınırlarımızda terör devletçiklerinin kurulmak istendiği bir ortamda yeni bir mekanizma yeni bir hükümet etme sisteminin yaşanacağı 2019 seçimlerini hiç kimse ıskalayamaz. Onun için ne gerekiyorsa bunun için eğer belediye başkanlarımızın emaneti teslim etmesi gerekiyorsa teslim edecek. Her birimiz teslim etmemiz gerekiyorsa teslim edeceğiz. Bu bakımdan Cumhurbaşkanımız hiç lafı sözü dolandırmadan net bir şekilde açık bir şekilde uçakta da her yerde de basın mensuplarıyla paylaşıyor. Şu şu arkadaşlarımızdan emaneti teslim etmelerini istedik. Bu kadar net nerede görüldü. Parti kurallar partisidir. Kendi MYK’sı var MKYK’sı var gerekli kararları alır ama ben o noktaya geleceğini düşünmüyorum.”

“Belediye başkanları istifa etmeyerek direnç gösterirlerse nasıl bir yol izleyecek” şeklinde soruya Ahmet Sorgun, bugüne kadar her hangi bir direnç olmadığını dile getirerek, “Bunların belli opsiyonları vardır, Cumhurbaşkanımız onu açıkladı. Partinin yetki organlarında kurullarında bunlar görüşülür gereği yapılır. Ama o noktaya varmaz. Bu görevler bu koltuklar hiçbirimize babalarımızdan kalmadı. Bu koltuklar bizlere hizmet vermek için emanettir. Bu koltuklar kimsenin tapulu malı değildir” şeklinde konuşarak cevap verdi.

İSTİFA ETMEYE YANAŞMIYORLAR İDDİASI

Ak Parti'nin yenilenme ve değişim hareketi kapsamında istifalarını istediği belediye başkanlarının bazıları istifalarını sunarken, bazılarının ise işi yokuşa sürmeye başladıkları iddia edilmişti. İddiaya göre başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere üç belediye başkanı, ortak bir karar alarak istifa etmeme yönünde eğilim gösterdikleri belirtilmişti. Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’den istifaları istenen üç belediye başkanıyla ilgili bomba bir iddia gündeme getirmişti. Selvi, istifası istenen 3 belediye başkanının istifa etmeyeceğini iddia etmişti.

Selvi CNN Türk canlı yayınında şunları söylemişti: Hava sürekli değişiyor. Dünden bugüne farklı bir iklim oluştu. 3 belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, beraber hareket ettikleri ve istifa etmeme kararı aldıkları haberleri geliyor. Hem AK Parti hem de kamuoyu açısından yıpratıcı bir hal almaya başladı. Bu süreç uzadıkça kamuoyunda bir yorgunluk oluşmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GEREĞİ YAPILIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, istifası istenen belediye başkanlarına gereken tebligatların yapıldığını, istifa etmelerini beklediklerini söylemişti. Erdoğan, başkanların istifa etmemesi halinde gereğinin yapılacağını söylemişti. 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ARKADAŞLAR GEĞİNİ YAPACAK

Başbakan Yıldırım ise bugün yaptığı açıklamada, bazı başkanların istifa etmeyeceklerine yönelik söylentilerinin sorulması üzerine, "Arkadaşlar gereğini yapacaktır. Öyle inaniyorum" demişti. 

Yorumlar