Kretschmann, Hasan Tahsin Ersoy’a Alman Liyakat Nişanı verdi

Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılından bu yana Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanması münasebetiyle Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann tarafından aralarında Tübingen şehrinde yaşayan Hasan Tahsin Ersoy’un da yer aldığı 22 kiş.

Google Haberlere Abone ol
Kretschmann, Hasan Tahsin Ersoy’a Alman Liyakat Nişanı verdi

Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılından bu yana Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanması münasebetiyle Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann tarafından aralarında Tübingen şehrinde yaşayan Hasan Tahsin Ersoy’un da yer aldığı 22 kişi Federal Almanya Liyakat Nişanı’yla onurlandırdı.

Bundesverdienstkreuz olarak adlandırılan Federal Almanya Liyakat Nişanları, şimdiye kadar politik, ekonomik, kültürel, manevi ve fahri alanlardaki başarılar için verilmiş olmasına ek olarak bu kez de gönüllü olarak hizmet verenlere de verildi. Stuttgart Neues Schloss’da düzenlenen törende Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, ödüle layık görülenlerin topluma olağanüstü katkıları olduğunu belirtip minnettar olduğunu söyledi.

Gönüllülerin birçok sorumlulukları üstlendiğine dikkat çeken Kretschmann, “Gönüllüler günü Baden-Württemberg’de çok özel bir gündür. Almanya çapında, vatandaşlarımızın yüzde 41’i kulüplerde, derneklerde, siyasi partilerde, kiliselerde ve sivil girişimlerde ortak bir amaç için gönüllü olarak aktif bir şekilde yer almaktalar. Bu girişimleri birçok yararlı hizmetleri ile günlük hayatımızı zenginleştirmektedirler.” dedi.

Tübingen kentinde eğitim ve Türklerin sorunları yönündeki çalışmalarıyla dikkat çeken Hasan Tahsin Ersoy, 23 Ağustos 1960 tarihinde 19 yaşında Almanya’ya geldi. Bir barakada yaşayarak burada lastik malzemeler üreten bir fabrikada çalışmaya başlayan Ersoy, daha sonra Tübingen’de Siyaset Bilimi okudu.

Öğrenci iken Mahkeme ve Federal Suç Dairesi (BKA) için çevirmenlik yapmaya başlayan Hasan Tahsin Ersoy, 1973 yılında kendi tercümanlık bürosunu açtı ve emekli olana kadar da tercümanlığa devam etti. CİHAN

Yorumlar