Kredi kartı bilgilerini kullanarak vurgun yapan şebekeye operasyon

İzmir’de ele geçirdikleri kredi kartı bilgileriyle binlerce liralık alışveriş yapan şebeke üyelerinden gözaltına alınan M.

Google Haberlere Abone ol
Kredi kartı bilgilerini kullanarak vurgun yapan şebekeye operasyon

İzmir’de ele geçirdikleri kredi kartı bilgileriyle binlerce liralık alışveriş yapan şebeke üyelerinden gözaltına alınan M.G. tutuklandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bazı vatandaşlar, kredi kartı bilgileri kullanılarak harcama yapıldığını belirtip şikayetçi oldu. Polis ekipleri de verilen bilgiler üzerine harekete geçti. Bilgisayarlara eposta ya da farklı yollarla virüs bulaştırılıp kredi kartı bilgileriyle alışveriş yapıldığını tespit etti. Çeşitli sitelerden ürün satın alan zanlıların M.A., S.G. ve M.G. olduğu belirlendi. M.A.'nın başka bir suçtan cezaevinde tutuklu olduğu, S.G.'nin de il dışına çıktığı tespit edildi. M.G. ise Gaziemir ilçesinde yakalandı. Suçunu itiraf eden zanlının, başkalarının kredi kartı bilgilerini kullanarak alışveriş yaptıklarını söylediği öğrenildi. Aramada iki dizüstü bilgisayar ve bir cep telefonunun da aralarında bulunduğu çeşitli elektronik ürünler ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. CİHAN

Yorumlar