‘Kredi kartı aidatlarını alayım’ derken dolandırıldı

Bursa’da, polise müracaat eden bir kişi, “Kredi kartı aidatlarını vereceğiz ama dosya masrafı için kart numarasını vermelisin” diyen kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Kestel’de meydana gelen olayda Y.B.,...

Google Haberlere Abone ol
‘Kredi kartı aidatlarını alayım’ derken dolandırıldı

Bursa’da, polise müracaat eden bir kişi, “Kredi kartı aidatlarını vereceğiz ama dosya masrafı için kart numarasını vermelisin” diyen kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldığını söyledi.

Kestel’de meydana gelen olayda Y.B., Kestel Emniyet Müdürlüğü’ne giderek cep telefonuna, "Kredi kartı aidatlarınızı geri almak istiyorsanız arayın" mesajı üzerine mesaj atılan numarayı aradı. Telefondaki kimliği henüz belirlenemeyen kişinin, “Dosya masrafı için kredi kartı numarasını vermelisin” demesi üzerine kart numarasını veren Y.B., kartından 441 lira çekildiğini görünce soluğu polis merkezinde aldı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, Mudanya’da ikamet eden A.A. ise cep telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin yönlendirmesiyle verilen hesap numaralarına toplam 8 bin 500 lira yatırdığını belirterek polise müracaat etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN

Yorumlar