Kredi Garanti Fonu, KOBİ’leri bankalarla buluşturdu

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansmana ulaşmasında önemli bir rol üstlenen Kredi Garanti Fonu (KGF), Samsun TSO ev sahipliğinde gerçekleştirdiği, “KGF Mikro KOBİ’leri Bankalarla Buluşturuyor” seminerinde, işletme...

Google Haberlere Abone ol
Kredi Garanti Fonu, KOBİ’leri bankalarla buluşturdu

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansmana ulaşmasında önemli bir rol üstlenen Kredi Garanti Fonu (KGF), Samsun TSO ev sahipliğinde gerçekleştirdiği, “KGF Mikro KOBİ’leri Bankalarla Buluşturuyor” seminerinde, işletme sahiplerini bankalarla buluşturdu.

Avrupa Yatırım Bankası tarafından başlatılan ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından yönetilen "Büyüyen Anadolu`ya Kredi Kolaylıkları” programı kapsamında mikro işletmelerin bankalarla ve Kredi Garanti Fonu’yla ilişkilerini güçlendirmek ve bu çerçevede banka kredilerine ve KGF kefaletine erişim imkanlarını artırabilmek amacıyla düzenlenen bölge seminerlerinin 11’incisi Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Samsun’da yapıldı. ”KGF Mikro KOBİ’leri Bankalar İle Buluşturuyor” adı altında düzenlenen bölge seminerinin açılışında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, girişimciliğin bugün en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirtti.

"DAHA ÇOK GİRİŞİMCİYE İHTİYAÇ VAR"

Mustafa Kemal Şahin, “Kalkınmışlık oranımız şüphesiz girişimci sayımızla doğrudan orantılıdır. Dolayısıyla girişimciliği teşvik eden ve sürdürülebilir kılan mekanizmalar ülkemizin gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Hedef gösterdiğimiz Türkiye için daha çok girişimciye ihtiyacımız var. Bu sayıyı etkin ve sürdürülebilir bir doğrultuda artırmak adına geliştirilen tüm destek unsurlarını önemsiyor ve bu unsurlardan işletmelerimizin azami düzeyde faydalanabilmeleri adına bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bugün de küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermek, yatırım ve işletme finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmek amacıyla kurulan Kredi Garanti Fonu tarafından uygulamaya konulan Mikro KOBİ’lere Mikro Krediler Projesinin detaylarını sizlerle paylaşmak ve değişen bankacılık ve kredi süreçleriyle ilgili bilgilendirmek üzere birlikteyiz. Şüphesiz finansman KOBİ’ler için hayati bir konu. Bu nedenle düzenlediğimiz bu toplantının büyük önem taşıdığı kanaatindeyim. Organizasyonun gerçekleşmesine destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KOBİ’LER BİLGİLENDİRİLDİ

Ardından söz alan Kredi Garanti Fonu Kurumsal Pazarlama ve Tanıtım Müdürü Bülent Ersoy, sunumunun ilk bölümünde bankacılık ve değişen kredi yaklaşımları, müşteri odaklı bankacılık, bankaların kredi süreçleri ve bankalarla aynı dili konuşmak gibi konu başlıklarında katılımcı KOBİ’leri bilgilendirdi. Sunumun ikinci bölümünde Bülent Ersoy KGF`nin KOBİ`lere sağladığı destekleri hakkında bilgilendirme yaptı. KGF’nin sermaye ve organizasyon yapısı hakkında bilgi veren Ersoy, KGF’nin kefalet türleri ve değerlendirme kıstaslarıyla ilgili de detaylı açıklamalar yaptı. KGF’nin amacının; KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak, KOBİ’lerin kayıt altına alınmasını sağlamak, bu işletmelerin toplam krediler içindeki payını yükseltmek ve rekabet güçlerini artırmak olduğunu dile getiren Ersoy, fonun çalışma ilke ve esasları ile verilen kefaletlerdeki karar sürecini anlattı.

KGF KÂR AMACI GÜTMÜYOR

KGF’nin, mikro işletme ve KOBİ’lerin finansmana erişimini artırmak amacı ile 1994 yılında kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu belirten Ersoy, “KGF çalıştığı 37 finansal kurum aracılığı ile Türkiye’deki mikro işletme ve KOBİ finansman pazarının neredeyse yüzde 100’ünü kapsamaktadır. KGF, KOBİ’lere sağladığı kefaletle bu işletmelerinin banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmektedir. Türkiye’nin bütün yörelerindeki KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, kadın ve genç girişimciler KGF kefaleti için başvurabilmektedir. KGF teminatından yararlanabilmek için; bankalara, KGF kefaletinden yararlanmak istendiğinin bildirilmesi ve kredi dosyasının KGF'ye gönderilmesine muvafakat edilmesi yeterlidir. Banka tarafından kredi başvurusunun uygun bulunması halinde KGF kefalet taleplerine yaklaşık iki hafta içerisinde yanıt vermektedir. KGF, Mart 2014`de hayata geçen "Mikro KOBİ`lere Mikro Krediler" portföy garantisi programı çerçevesinde KOBİ`lerin kullanacağı toplam 148 bin 500 TL’ye kadar olan kredilerine kredi değerlendirmesi yapmadan 1 işgünü içerisinde yüzde 80 oranında kefalet sağlamaktadır. Bu kefaletten faydalanmak için KOBİ’lerin Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Şekerbank, TEB ve Türkiye Finans şubelerine kredi başvurusunda bulunması yeterlidir.” dedi.

Seminer sonunda, katılımcılara Frankfurt School katılım sertifikası verildi. CİHAN

Yorumlar