Kraliyet ailesine kiraz gönderen Afyon dünyaca tanınmıyor

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İngiliz Kraliyet ailesine kiraz gönderen Afyonkarahisar’ın Türkiye ve dünya çapında henüz tanınmamasının üzücü olduğunu söyledi. Basın Konseyi Yüksek Kurulu Bölge Toplantısı Afyonkarahisar'da...

Google Haberlere Abone ol
Kraliyet ailesine kiraz gönderen Afyon dünyaca tanınmıyor

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İngiliz Kraliyet ailesine kiraz gönderen Afyonkarahisar’ın Türkiye ve dünya çapında henüz tanınmamasının üzücü olduğunu söyledi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Bölge Toplantısı Afyonkarahisar'da yapıldı. Toplantıya Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi 2'nci Başkanı Murat Önok, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

"ULUSAL BASIN BİZE SAHİP ÇIKMALI"

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey ‘Afyonkarahisar’ın eti, sucuğu, kaymağı ve son zamanlarda biraz termalleriyle hatırlanır hale geldiğini söyledi. Güzbey, “Ancak, Büyük Meydan Muharebesinin emrinin verildiği Kocatepe’nin yeri ayrıdır. Bizim en büyük derdimiz bir Çanakkale kadar Türkiye çapında ve dünyada Kocatepe’nin öneminin bilinmiyor olmasıdır. Kocatepe bizim için çok çok önemlidir. Kocatepe’deki Başkomutanlık Meydan Savaşı olmasaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı.” dedi. Bu nedenle Afyonkarahisar’da düzenlen Zafer Haftası Kutlamalarına konsey üyelerinden destek isteyen Güzbey, “Bir diğer özelliğimiz bizim Frig Vadimiz vardır. Peri Bacaları dediğimizde Ürküp ve Göreme geliyor. Frig Vadisi bir çok doğa ve tarihi olayı içinde barındırmaktadır. Uşak, Eskişehir ve Afyonkarahisar’ın ortasındadır. Bu konu da da öne çıkmak istiyoruz.”diye konuştu.

"DEĞERLERİN HAKKINI VERMEYENLERDEN HESAP SORUN"

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de medyanın bu sorunların çözümüne büyük bir ivme kazandırması gerektiğini söyledi. Türenç, "İngiliz Kraliyet ailesinin kirazı Afyonkarahisar’dan gidiyorsa bunu her yere duyurmamız, izah etmemiz lazımdır. Bunun hakkını vermeyenlerden de bunun hesabını sormak yine sizin işinizdir.” şeklinde konuştu. Afyonkarahisar halkının bu değerlerin karşılığını alamıyorsa o zaman suçu kendilerinde aramalarını isteyen Türenç, şunları söyledi; "Afyonkarahisar’ın bu kadar güzellikleri varken, kalesinin dışında sıcak su kaynakları, doğası, alt yapısı ve tüm tarihi ve doğal değerleriyle bunun hakkını alamıyorsanız, o zaman bende size sorarım 'Niçin bu güne kadar niye sesiniz çıkmadı?'. İsteyeceksiniz lütfen isteyin, daha fazla isteyin. İsteğinizi yerine getirmeyeni de cezalandırın.”

"AFYONKARAHİSAR ET SEKTÖRÜNÜ BALIKESİR’E KAPTIRDI"

Toplantıda konuşan Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç de Afyonkarahisar’da termal otel sayısının 8 değil 28 olması gerektiğini söyledi. Afyonkarahisar’da her yerden termal su çıktığını, sularının şifalı ve dinlendirici özelliği olduğunu ifade eden Türenç, termalin kent için büyük bir gelir kaynağı olabileceğini anlattı. Avrupa’daki bu tip merkezlerin Afyonkarahisar kadar suyu bol olmamasına rağmen dünya çapında ün kazandıklarını ifade eden Türenç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dünyanın her yerinden insanlar buraya gitmektedir. Bunun yanında ağaçlandırmaya önem vermek lazımdır. Bu güzel otellerinde görünümünün güzel olması gerekiyor. Afyonkarahisar’ın eti muhteşem ve lezzetlidir. Meraları çoktur. Hayvanlar kekikle beslenir, eti mis gibi kokar. Ancak, Afyonkarahisar maalesef bu eti de bu özelliğiyle pek kullanamadı. Zannedersem hayvancılıkta hızlı bir ilerleme olmadı. Hatta Balıkesir’e bu sektörü kaptırdı gibi. İstanbul’da İzmir’de ve birçok şehirde et satıcılarında ve lokantalarda daima Balıkesir eti kullandıklarını duyuyorum. Buna gerçekten üzülüyorum.”

Türenç, Afyonkarahisar’ın bugün eskiye göre Türkiye’de daha iyi tanınan bir il haline geldiğini, bunun en büyük sebebinin de termal oteller olduğunu kaydetti. Tufan Türenç, Afyonkarahisar’ın dünya çapında değerlere sahip olduğunu, bunu tanıtması gerektiğini dile getirdi.

TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk da Afyonkarahisar’ın tarihte çok büyük bir öneme sahip olduğunu bu değerlerinde insanlara iyi anlatılması tanıtılması gerektiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar