KPSS şüphelilerine ‘Gülen’ sorusu

Gözaltına alınan şüphelilere “Hangi dershaneye gittiniz? Fethullah Gülen liderliğindeki örgütten talimat aldınız mı?” soruları yöneltildi.

Google Haberlere Abone ol
KPSS şüphelilerine ‘Gülen’ sorusu

2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ait Ankara merkezli 19 ilde başlatılan soruşturmada gözaltına tahsil edilen 68 insandan 65'inin Ankara Emniyeti'nde anlatım alma işlemi devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla Emniyet'te ifadesi tahsil edilen şüphelilere "Fethullah Gülen liderliğindeki suç örgütüyle" bağlantılarının olup bulunmadığı soruldu.

İfadesine başvurulan şüphelilere "Fethullah Gülen liderliğindeki suç işlemek amacıyla kurulan suç örgütüne organ olduğunuz, örgüt yöneticilerinden aldığınız emirler doğrultusunda İmtihan öncesi saklı kalması gereken 2010 KPSS sorularını sınavdan öncelikle ele geçirerek örgüt üyelerine açıkladığınız, bu biçimde örgüt üyelerinizin bir kısmının bilhassa iptal edilmeyen umumi kabiliyet ve umumi kültür puanları üstünden halk kurumlarına sızmalarını sağladığınız değerlendirilmektedir. Bu konu hakkında savunmanızı yapınız" sorusu yöneltildi.

Şu esas kadar ifadesi tahsil edilen şüpheliler bu bağlantıyı reddetti.

'İKİNCİ SINAVA NEDEN KATILMADINIZ?'

2010 yılı KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 350 şahıs tam puan almıştı. Adayların birileri sınavın iptal edilmesi sonrası ikinci sınava girmedi. İkinci sınava girmeyen şüphelilere bunun nedeni, girenlere de yaptıkları doğru ve hata sayıları soruldu: 

"10 Temmuz 2010 tarihinde düzenlenen lakin usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal edilerek 31 Ekim 2010 tarihinde tekrarı düzenlenen KPSS'ye katıldınız mı? Katıldı iseniz kaç doğru kaç hata yaptınız? Katılmadı iseniz sebebini açıklayınız?"

Bu soruya şüphelilerden H.K, "Katılmadım. Çünkü İmtihan noktayı İstanbul ilindeydi. İstanbul iline gittim lakin 20-25 dakika geç kaldığım için sınava alınmadım." yanıtını verdi. 

'HANGİ DERSHANEYE GİTTİNİZ?'

Şüphelilere KPSS'ye nasıl hazırlandıkları da soruldu:

"Bu süreçte herhangi bir dershaneye ve ya kursa gittiniz mi? Gitti iseniz isimlerini açıklayınız? ÖSYM Başkanlığı'nda herhangi bir tanıdığınız var mı? Varsa ne zaman, nerede ve ne biçimde tanıştınız açıklayınız?"

"2010 tarihinde girmiş olduğunuz KPSS sınavında çıkan soruları İmtihan öncesi herhangi bir şahıs ve ya işletmeden temin yoluna gittiniz mi? Size sınavda çıkacak soruları verebileceğini beyan eden ve ya sağlayan herhangi bir şahıs ve ya işletme oldu mu?

Şüphelilerden H.K bu soruya "2010 yılından önceki KPSS'lere çalışmadan girdim, 2010 KPSS'ye bir sene öncesinden eşimle müşterek çalışarak girdim, herhangi bir dershaneye ve ya kursa gitmedim"
yanıtını verdi.

'ÇALIŞTIĞINIZ KURUMA NASIL ATANDINIZ?'

Şüphelilere 2010 İmtihan öncesi ve sonrası çalıştığı kuruluşlar da soru şekilde yöneltildi:

"Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS öncesi ve sonrası nerelerde çalıştınız, var çalıştığınız iş bölgeleri nerelerdir? Söz konusu iş bölgeleri halk kurumu ise nasıl atandınız? Atamanız Kamu Personel Seçme Sınavı ile gerçekleşti ise hangi sene hangi puan türünde ve kaç doğru yaparak yerleştiniz?"

Şüphelilere telefon kayıtları da karşılaştırmalı şekilde soruldu. Diğer "örgüt üyelerini" tanıyıp tanımadıkları, tıpkı şirkette çalışan şüphelilere birbirlerini tanıyıp tanımadığı, bağlantılarını kimlerin sağladığı da soruldu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar