KPSS savcısından olay Fuat Avni izahatsı

2010 KPSS soruşturmasını yöneten Savcı Yücel Erkman'ı tehdit eden kişilerin paralel yapıyla bağlantısı olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
KPSS savcısından olay Fuat Avni izahatsı

Paralel binanın paniğe sebep yer aldığı ve algı operasyonu yürüttüğü 2010 KPSS soruşturmasına bakan Savcı Yücel Erkman'ı tehdit eden insanların enlem yapıyla bağlantısı yer aldığı önü sürüldü.

Gözaltına tahsil edilen 3 insanın emniyetteki işlemleri devam ederken, adalet.org'da izahat oluşturan Erkman'ın "Beni pazar günü arayıp tehdit ve şantajda bulunan öğretmenin beyanlarını "Fuatavni" adlı hesabın aynı ve kurgulanmış bir biçimde paylaşması fazla aşırı ilginçtir" şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

"PARALEL" BAĞLANTI

Erkman'ı telefonda tehdit eden insanın adının Nuri Ö. yer aldığı öğrenildi. Bu insanın Etimesgut'ta bir yurt okulunda muallim yer aldığı belirlendi. Nuri Ö.'nün bununla beraber enlem yapıyla da bağının yer aldığı belirleme edildi. Şahısların emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

SAVCI: PES DİYORUM...

Bir yargı mensubunun Fuat Avni'nin dediklerini doğru kabul ederek siteden paylaştığına ve hakkındaki iddialara yer veren Erkman, "Yalanın da iftiranın da bir sınırı olur pes diyorum. Evliyken eşimle bulunan tyükselişmamızda kendisi karakola gitti ve şikayette bulundu sanırım ertesi günde şikayetinden vazgeçti. Geçen sene bu konuyla ilgili de hakkımda takipsizlik kararı verildi ve kararın bir örneği HSYK'ya gönderildi. Eşimin bu şikayeti itibarı ile kendisini affedemedim ve geçen sene temmuz ayında anlaşmalı boşandık" dedi. Bu konuyla ilgili tehdit edildiği iddiasını da değerlendiren Erkman, "11 ay öncelikle bana tevzi edilen KPSS soruşturmasında bana hiç bir süre bir siyasi, bir bürokrat soruşturmayla ilgili bırakın tehdidi, tavsiyesi ve telkini bile olmamıştır" ifadesini kullandı.

ÖĞRETMEN İLE FUAT AVNİ İLİŞKİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

Erkman ayrıca, yaşadığı tehdit olayını şöyle anlattı: "Pazar günü adliyede katip ve emniyet görevlileriyle detaylı iş ve yazışmalar yaparken cep telefonu ile arayan bir bay şahıs vasıtası ile çocuklarımın adı sayılarak çocuklarım üstünden tehdit edildim ve yasak aşk iddiası ve eski eşimle bulunan durumumuz itibarı ile şantaja uğradım.Bu görüşme telefonumun otomatik kayıt niteliği gereği kayda alındı. Bu tehditte bulunan şahıs ve tek kullanımlık hattı temin edenler dün gece yakalandılar. Cuma gecesi de eski eşimin güvenlikli sitede park şeklinde bulunan aracının ön camına da ziyan verildi. hususi hayatımda bir ilişkim, yasak aşkım, sevgilim yok... enteresan bulunan ise beni pazar günü arayıp tehdit ve şantajda bulunan öğretmenin dediği bu beyanları Fuatavni adlı hesabın aynı ve kurgulanmış bir biçimde paylaşmasıdır."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar