KPSS operasyonunda 59 kişi gözaltında

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
KPSS operasyonunda 59 kişi gözaltında

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlatıldı. 82 kişi konusunda gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarıyla başlatılan tahkikat kapsamında 82 kişi konusunda gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 61'i gözaltına alındığı öğrenildi.

BAŞSAVCI HARUN KODALAK: 10 KİŞİ YURT DIŞINA KAÇTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak konuyla ilgili şekilde şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gözaltı haberi doğru. Başsavcılığımızın yürüttüğü tahkikat kapsamında yekün 82 benlik zanlı gözaltı listesi bulunuyor. Bu liste kapsamında gözaltılar bu sabah başlatıldı. Şu esas kadar Ankara da yekün 62 gözaltı yapıldı. Listede yer sektör şüphelilerden 10 insanın yurtdışına kaçtığı belirleme edildi. Soruşturma devam ediyor. Daha çok ayrıntı veremem. Şimdilik bu kadar.” 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar