KPSS davasında flaş yakalama kararı!

KPSS soruşturmasında savcıyı tehdit ettiği ileri sürülen paralel yapı mensubu öğretmenler yakalama kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
KPSS davasında flaş yakalama kararı!

KPSS soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ı telefonla tehdit ettiği iddiasıyla tutuklanması istenen ve mahkemeden hür bırakılan kuşkulu Nuri Ö. konusu için savcılığın itirazı üstüne yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı uyarınca aranan fakat ikamet adresinde bulunamayan Nuri Ö. Ankara gişeler mevkiinde benzeri ile müşterek arabanın arasında yakalandı.

32 bireyin tutuklandığı, KPSS operasyonunun başlamasından bir gün evvela adliyedeki odasında tahkikat ile ilgili çalışan Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, bir cep telefonu ile aranarak çocukları ve ailesi üstünden tehdit edilmişti. Tehdit olayının arkasından tutanak tutularak kimliği meçhul şahıslarla ilgili tahkikat başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında savcı Erkman'ı tehdit ettiği iddia edilen bireyin Etimesgut'ta bir orta öğretim kurumunda kılavuz muallim şekilde vazife oluşturan Nuri Ö. yer aldığı iddia edilmişti. Nuri Ö. ve bu şahıs ile bağlantılı yer aldığı iddia edilen Kamil B. gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük vasıtası ile ifadeleri tahsil edilen Nuri Ö. ve Kamil B.'nin tutuklanması istek edilmişti.

Nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde anlatım sağlayan iki kuşkulu hür bırakılmıştı. Savcı Tekin Küçük, bugün mahkemenin hür bırakma kararına itiraz etti. İtirazı Nöbetçi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirdi ve Kamil B.'nin yakalanması talebini reddederken, Nuri Ö. konusu için suç işlediğine yönelik güçlü şüphenin yer aldığı gerekçesiyle yakalanmasına karar verdi. Karar üstüne harekete geçen polis ekipleri Nuri Ö.'nün Etimesgut'taki adresine gitti. Ancak Nuri Ö. ikamet adresinde bulunamadı. Aramaya süren polis ekipleri, Nuri Ö.'yü Ankara gişeler mevkiindeki bir arabanın arasında benzeri ile müşterek yakaladı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar