KPSS ByLock'tan ALES Viber'den

FETÖ'nün 2013'teki KPSS sorularını ByLock'tan örgüt üyelerine servis ettiği ortaya çıktı. ALES soruları için ise Viber kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
KPSS ByLock'tan ALES Viber'den

Üniversite giriş sınavları ve KPSS başta olmak üzere polis, asker, hakim, savcı sınavlarında çaldıkları sorularla milyonlarca insanı mağdur eden FETÖ'nün örgüt üyelerine ByLock maili ve sohbet programı Viber'dan, 'soru-cevap' servisi yaptığı belirlendi. Sohbet programlarıyla ulaştırılan soru ve cevapları ezberleyen binlerce FETÖ'cü devlet kadrolarına kolaylıkla yerleşmeyi başardı. KPSS hırsızlığı dosyasına bakan Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, bir FETÖ itirafçısının ifadesi üzerine yeni bir soruşturma başlattı. Kimliği soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklanmayan itirafçı ifadesinde 2013 yılındaki KPSS sorularının örgütün kullandığı ByLock programındaki mail uygulaması içerisinden gönderildiğini söyledi. Ancak kim tarafından ve nasıl gönderildiğini hatırlamadığını anlatan itirafçı "Ben KPSS'den bu şekilde atanmak istemediğimden sorulara detaylı bakmadım" dedi.

İtirafçı ifadesinin devamında 2012 yılı ilkbaharında ALES sınavı öncesinde sorular ve cevaplarının bir FETÖ üyesi tarafından bizzat verildiğini söyledi. Girdiği sınavda soruların aynen çıktığını ve kendisinin de yaptığını anlatan itirafçı "2013 ALES sınav soruları ve cevapları ise yine sınav öncesinde Viber sohbet programı üzerinden gönderildiğini biliyorum. Bu sorular merkezden sistem üzerinden atılmıştı. Bütün soruların da cevapları bulunuyordu. Bu sınava ben girmedim. Bu sınav soru ve cevaplarının hangi oranda yani tamamen gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Ben bana Viber'den gönderilen 2013 ALES sınav soru-cevaplarını, sınav öncesinde iki kişiye, flash bellekle bilgisayarlarına takarak ve buradan okumalarını söyleyerek ulaştırdım" dedi.

FETÖ'nün ÖSYM tarafından hazırlanan sınav sorularını, yapılanma içinde aktif görevde olan ve olabilecek kişilere verdiğini anlatan itirafçı, "Bu soruların verileceği kişilerin güvenilir olmasına dikkat edilirdi. Yapılanma içerisinde görev alan herkese bu sorular verilmezdi. Ben bu soruları kabul ettiğim için ve bu sorulara çalıştığım için çok pişmanım" dedi. 2012 yılı KPDS sınav sorularının sınav öncesinde birebir soru ve cevaplarının Samsun'da kendisine verildiğini de anlatan itirafçı "Bana verilen bu soruları ben de bir başka kişiye daha verdim. Girmiş olduğum sınavda birebir aynısı çıktı. Bu sınavdan 82.5 aldığımı hatırlıyorum. Ben KPDS sınavına daha önceden hiç çalışmadan girdiğimde 62.5 puan alacak kadar İngilizce yeterliliğim vardı" diye konuştu.

'MUHAFIZ ALAYI YETKİLERİNİ SONUNA KADAR KÖTÜ KULLANDI'

FETÖ darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) olan Orgeneral Kamil Başoğlu'nun kaçırılmasına ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, 7 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 36'şar yıl, 5 şüpheli hakkında 21'er yıl hapis cezası istendi.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, emekli Orgeneral Başoğlu müşteki olarak yer aldı. İddianamede, "EDOK Komutanı Başoğlu'nun zorla alıkonulması eyleminin diğer girişimlerin aksine başarılı olmasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanının planlama ve icra aşamalarına iştiraki en önemli etmendir. Zira müşteki EDOK Komutanının resmi konutu Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayının sorumluluk bölgesinde yer almaktadır. Tüm olaylar Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı sorumluluk bölgesinde cereyan etmiştir. Muhafız Alayı yetkilerini sonuna kadar kötü kullanmıştır "

Yorumlar

ihsan hırsızlık yolu ile makam gaspedilmiş haram olsun diğer insanların hakkı ne oldu